Aalsterse oppositiepartijen willen extra gemeenteraad…

Deze morgen verzamelden de kopstukken van de Aalsterse oppositiepartijen Lander Wantens (Groen), Sam Van de Putte (Sp.a) en Ann Van de Steen en Cathy Grysolle (LijstA)  aan de ingang van het NAC (Werf 9, Aalst) om een ondertekend document  met vraag tot een extra gemeenteraad te overhandigen. De partijen dienden op donderdagochtend een voorstel in voor een extra gemeenteraad op dinsdag 12 november. De crisis waarin het huidige stadsbestuur verkeert verdient een uitleg. De Aalstenaar verdient duiding waarom 1 schepen tijdelijk alle bevoegdheden verliest.

In het document dat de oppositiepartijen voorleggen staat één agendapunt voor een bijkomende gemeenteraad op 12 november. Het betreft een vraagstelling volgens het decretaal interpellatierecht met vragen over de politieke crisis in Aalst. Zo wil de oppositie verdere uitleg over de reden waarom de schepenhaar bevoegdheden zijn afgenomen, maar ook waarom de keuze voor een evaluatie op 17 december. Wie de beslissingen zal nemen voor de bevoegdheden van schepen Uyttersprot en de diensten zal aansturen.

Het college moet volgende maand beslissen over de toekomst van Aalst. Wat zal er met de personeelsleden van de stad gebeuren, gaat de jeugd en cultuur sector nog voldoende middelen krijgen, wordt de afbraak in de sociale sector verder gezet, .. Heel wat belangrijke vragen waarop de Aalstenaar een antwoord verdient. Maar het is de laatste maanden niets dan heibel in het CBS over de budgetten. Met de crisis van voorbije maandag als triest hoogtepunt. De vraag is dan ook met welke autoriteit het CBS nog beslissingen kan nemen. Daarom vragen wij een extra gemeenteraad met een toelichting van het CBS.

Groen, spa en Lijst A doen tot slot ook een oproep naar de andere raadsleden binnen de raad om het document te ondertekenen. We vragen alle 43 raadsleden om de oproep voor een extra gemeenteraad mee te ondersteunen, want de Aalstenaar heeft recht op meer openheid van het bestuur naar de buitenwereld toe, aldus de oppositie. Er zijn 15 handtekeningen nodig om een extra gemeenteraad te laten doorgaan. Momenteel beschikken Groen , spa en Lijst A over 9 handtekeningen.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *