Aalsterse Fietsersbond organiseert ‘Belgerinkel’ op zondag…

De Aalsterse Fietsersbond roept iedereen op om op zondag 27 september eerstkomende de fiets te nemen en post te vatten aan het administratief centrum van Aalst om 11.00 uur, en dit in het kader van ‘Belgerinkel’. Respecteer de corona maatregelen en draag zeker een mondmasker. Maar laat je gedurende minstens 1 minuut horen via je fietsbel. Waarom nu, waarom zondag? We vroegen het aan voorzitter en persverantwoordelijke Marleen Stallaerts, hier volgt het antwoord. “Omdat op maandag de Vlaamse regering zijn septemberverklaring zal verkondigen waarin ze ook de ambitie opneemt om extra te investeren in fietsveiligheid. Vermoedelijk wordt aangekondigd dat ook de fietsroutes naar school in aanmerking zullen komen om nieuwe fietspaden aan te leggen. Dat is zeker goed nieuws. Maar na wat er vorige vrijdag in Zwevegem gebeurde, is dit onvoldoende.

“We voelen dat heel veel leden en sympathisanten nood hebben aan een hogere versnelling. We mogen niet wachten op 2050 voor er 0 verkeersdoden vallen. Ja, de politici op lokaal en Vlaams niveau willen wel vooruit en maken plannen. Er komen meer subsidies voor veilige schoolroutes en schoolomgevingen. Maar het blijft zolang duren. Plannen maken is goed, maar wij kunnen niet meer wachten op een effectieve realisatie. Als Fietsersbond stellen we echt al meer dan 10 jaar steeds opnieuw dezelfde vragen. Denk maar aan het invoeren van venstertijden (geen zwaar vervoer in de schoolroutes en zeker niet in schoolomgevingen bij begin en einde van de school)”, aldus Marleen Stallaerts.

We willen nu echte acties om eindelijk veilig te fietsen, voegt ze er nog aan toe, dus allen aanwezig met de fiets nu zondag 27 september om 11.00 uur ter hoogte van het Werfplein.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Aalsterse Fietsersbond organiseert ‘Belgerinkel’ op zondag…

  1. De Troch schreef:

    Beste ,er zijn straten in Aalst buiten centrum waar de voetpaden zeker te breed zijn ,Die voetpaden zouden best langs 2 kanten 1 dal kleiner kunnen gemaakt worden of 1 dal half ?,dan heb je 2 dals meer straat voor auto’s en zeker fietsen want die rijden ook daar ! en auto’s moeten dan wel trager rijden dat wel maar men kan aan een kant een fiets strook maken bv ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *