Aalsterse Feestcomité bestaat 100 jaar!…

Met Carnaval Oilsjt in het vizier, is het altijd fijn om u te kunnen melden dat het Feestcomité in Aalst volgende maand 100 kaarsjes mag uitblazen. De raad werd opgericht op 19 februari 1920. In navolging van Aalst-Voorwaarts werd op 19 februari 1920 de Stedelijke Commissie der Openbare Feestelijkheden opgericht, al was het Feestcomité reeds actief op de Sint-Maartensfoor op 9 november 1919. Bij de oprichting bestond het Feestcomité aanvankelijk uit drie personen: Alfred Kelders (voorzitter), Felix De Loose (secretaris) en Gustaaf De Stobbeleir (schatbewaarder). Een van de eerste officiële taken van het Feestcomité was het organiseren van een bloemenstoet.

Gezien de vele feestelijkheden werd het Feestcomité uitgebreid met partijafgevaardigden van de verschillende politieke partijen die deel uitmaakten van de stadscoalitie en stond het feestcomité onder voorzitterschap van de schepen van openbare werken (tot in 1970); zo werd Valery De Valckeneer de eerste officiële voorzitter van het feestcomité en werd Alfred Kelders gebombardeerd tot feestdirecteur.

Aanvankelijk stonden Aalst-Kermis, de 21 juli-viering en de Sint-Maartensfeesten op de agenda, maar om de Aalsterse middenstand een dienst te bewijzen, wou men al vlug overgaan tot de organisatie van een carnavalstoet.

(Foto: Silke Hermans)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *