Aalsterse buurten kregen massaal kleur op Dag van de Buren!…

Vrijdag 26 mei 2023 was een stralende dag vol verbinding tussen buren in vele straten en wijken in Aalst. Jaar na jaar groeit het enthousiasme om in de eigen buurt iets op poten te zetten en een gezellig buurtmoment te organiseren.Het buurtproject B² – Bruggen tussen Bewoners – van Mensen voor Mensen fungeert een beetje als motor voor de vele plaatselijke acties. Dit jaar werden ‘pretpakketten’ vol suggesties ter beschikking gesteld, waarmee de eigen creativiteit in de verschillende buurten geprikkeld werd. Het maakte buurtbewoners warm om samen kleur te brengen in hun straat, wijk of pleintje. We zagen een bonte, kleurrijke variëteit in de verschillende buurten: in de omgeving van het Ezelsplein organiseerden de buren een stoepkrijtwandeling met wist-je-datjes over de buurt én een verrassing voor alle kinderen die een (krijt)tekening maakten, wijk Horebekeveld ging voor een kleurrijke koeken- bak en in Ontmoetingshuis De Brug werd het een mooi muzikaal ontmoetingsmoment vol lekkers. 

In de Valérius De Saedeleerstraat en De Oude Abdijstraat hielden de buren een gezellige buurtapéro. Ook een school en enkele kinderopvanginitiatieven zetten letterlijk en figuurlijk hun deuren open voor een warm ontmoetingsmoment samen met hun buren, zo bv. in de Bergemeersenstraat en de Twee Hagenstraat. De enthousiaste buren van de Rapenstraat leerden nieuwe buren kennen door samen te komen op het pleintje en in vele straten zag je kleur door ballonnen, vlagjes, …die verbinding bracht.

Aalst zou Aalst niet zijn als het bij één dag bleef. Daarom staan er vandaag ook nog fijne initiatieven op het programma. Zo zorgen de buren van Park De Blieck voor multiculturele proever­tjes tussen 12.00 en 15.00 uur, en kan je naar een buurtdrink in de Boudewijnlaan vanaf 19.00 uur.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *