Aalsterse burgervader trekt aan alarmbel rond vaccinaties…

De Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese trekt aan de alarmbel in verband met de vaccinatiestrategie van het verzorgend personeel in onze ziekenhuizen. Uit cijfers blijkt dat slechts 22 % van het ziekenhuispersoneel gevaccineerd is. Dit loopt verkeerd af, als je weet dat we voor een derde golf staan, en de ziekenhuisopnamen terug in stijgende lijn gaan. D’Haese roept de Paars-Groene regering op om de vaccinatiestrategie en vooral de vaccinatieprioriteiten aan te passen voor het te laat is. “Deze week had ik er reeds voor gewaarschuwd in de Aalsterse Veiligheidscel, alsook in diverse andere overlegmomenten. Zowel in Algemeen Stedelijk Ziekenhuis als in het OLV- ziekenhuis wordt veel te traag gevaccineerd, met als gevolg dat heel wat artsen, verpleegkundigen en ander personeel uit de ziekenhuizen uitvallen,” zegt D’Haese na beraad bij het diensthoofd op de afdeling.

Sommige afdelingen moesten zelfs een opnamestop inlassen. Ontluisterend cijfer in een interview met Geert Vandenbroucke, diensthoofd intensieve zorg (foto): nog maar 22% van het zorgpersoneel in het OLV Ziekenhuis heeft een eerste vaccinatieprik gekregen. Een belachelijk laag aantal, helaas te wijten aan de gebrekkige vaccinatiestrategie in dit land. De artsen en zorgverstrekkers geven élke dag het beste van zichzelf, maar krijgen van de overheid maar weinig dankbaarheid en mededogen. Intussen evolueren de covid-cijfers weer in de verkeerde richting. Als rechtgeaard politicus heb ik nooit begrepen waarom het zorgpersoneel wordt achtergesteld opzichtens andere doelgroepen, hoe ethisch goedbedoeld voor die andere groepen ook. Durft en mag iemand dit nog zeggen in dit zwaar getroffen Coronaland?

De verkeerde vaccinatiestrategie ligt zo mede aan de basis dat er binnenkort geen mensen meer zijn om de derde golf te vermijden, minstens om ze te lijf te gaan. Ook non-COVID patiënten kunnen hierdoor niet (tijdig) worden behandeld en lopen onnodige gezondheidsrisico’s. Een ziekenhuis mag immers nooit ziek worden. “De Diensten Intensieve raken in Aalst stilaan overbelast, en het diensthoofd trekt terecht aan de alarmbel. Dat men er niet in slaagt om tijdig de mensen te vaccineren die lijf en leden om anderen te helpen, is een forse blaam voor dit land. Toch wil ik alle zorgverstrekkers en alle veiligheidsdiensten bij deze een hart onder de riem steken en echt mijn waardering uitspreken. Chapeau voor wat jullie doen en blijven doen, gevaccineerd of niet!, besluit de Aalsters burgervader Christoph D’Haese.

(Foto: Swirko)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *