Aalsterse badmintonclub vzw ontvangt 1 000 euro steun…

Aalsterse Badminton Club krijgt cheque Persregio DenderAfgelopen zaterdag heeft de Aalsterse Badminton Club in Sportcentrum Schotte te Erembodegem een cheque ter waarde van 1 000 euro gekregen. Dit ter ondersteuning van hun jeugdwerking door vzw Steun aan Jeugdsport Denderstreek. De badminton-club groeit al enkele jaren, zowel op vlak van de recreanten en competitiespelers als op het vlak van de jeugdwerking. In totaal telt ze nu al een 160-tal leden waarvan een 50- tal jeugd. Een waar succesverhaal dus gezien dit het hoogste ledenaantal is sinds haar stichting in 1982.

Badminton is een sport waar je heel snel en gemakkelijk kan instappen. De club hanteert zoals zovele andere badmintonclubs een systeem van vrij spel. Concreet betekent dit dat op de speelavonden, maandag- en woensdagavond van 20.00 tot 23.00 uur, en zondagavond van 18.00 tot 21.00 uur, je kan starten wanneer en met wie je wil. De club organiseert ook initiatielessen voor de beginnende recreant die de basistechnieken wil leren. Ook voor de jongsten is er training voorzien. Op dit moment beschikt de club over een eigen competitiekern, wij vaardigen dit seizoen 5 ploegen af in de provinciale competitie, dit gaande van 5de provinciale tot 3de provinciale. Dit jaar hebben we 2 gemengde ploegen en 3 herenploegen afgevaardigd. Men hoopt de komende jaren nog volop te groeien, zowel op vlak van ledenaantal, als op vlak van spelers niveau.

Wie interesse vertoont kan meer info bekomen via de website www.aalsterse-bc.be of de Facebook-pagina ‘Aalsterse Badmintonclub’.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *