Aalsterse Alkuone en KSA Sint-Jozef krijgen steun…

De stad Aalst kent borg toe aan Alkuone en KSA Sint-Jozef voor nieuwbouwproject. Het nieuwe stedelijke reglement voor het toekennen van een waarborg aan sport-, jeugd- en cultuurverenigingen voor het aangaan van een lening bij de bank werd nog maar pas in juni goedgekeurd door de gemeenteraad. Een eerste borgstelling is nu al een feit: de Aalsterse kunstgroep Alkuone, bekend voor onder meer hun vlaggenzwaaien, en KSA Sint-Jozef hebben een borgstelling verkregen voor het bouwen van een nieuw gemeenschappelijk lokaal aan de Churchillsteenweg. Schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA): “Ik ben blij dat het nieuwe reglement al meteen een meerwaarde blijkt te zijn voor het Aalsterse verenigingsleven. Dit project is meteen een mooi voorbeeld van wat we voor ogen hadden met dit reglement: een nieuwe impuls bieden om de infrastructuur van onze verenigingen versneld te verbeteren.”

Schepen van Jeugd Katrien Beulens: “KSA Sint Jozef en Alkuone zijn geen kleine namen in Aalst. Het feit dat ze samen dit mooie project tot stand willen brengen, geeft een win-win voor beiden en al zeker voor de Aalsterse jeugd. Als stad willen we hun dus ook in de mate van het mogelijke daarin ondersteunen. Het nieuwe goedgekeurde reglement laat ons toe om borg te staan zodat dergelijke grote investeringen mogelijk zijn. Hopelijk volgen in de toekomst nog zulke mooie (jeugd)projecten.”

Schepen van Cultuur Jean-Jacques De Gucht (Open VLD): “Het is belangrijk om als stad verenigingen zoals ALKUONE en KSA Sint-Jozef te ondersteunen bij investeringen in hun infrastructuur die nodig is voor hun maatschappelijke rol nog beter te kunnen invullen waarbij openheid en diversiteit geen holle begrippen maar kernbegrippen zijn.” Alkuone & KSA Sint-Jozef: “KSA Sint-Jozef Aalst en de Koninklijke Kunstgroep Alkuone zijn trots om aan te kondigen dat  de bouw van project Churchill van start gaat volgende maand. (Augustus ’20).

De eerste informatie over project Churchil werd uitgewisseld op café en al snel bleek dat KSA Sint-Jozef Aalst met de Koninklijke Kunstgroep Alkuone een complementaire partner gevonden had. Toen we vernamen dat alle vergunningen in orde zouden komen voor het bouwproject werd ook parallel de zoektocht naar de nodige fondsen opgestart. Hiervoor kunnen we rekenen op leden, oud-leden, sympathisanten & bedrijven.

Daarnaast hadden we ook steun nodig van de stad Aalst voor twee dossiers. Enerzijds voor het bekomen van subsidies voor ons ambitieus nieuwbouw project, anderzijds ’t stad Aalst als solide partner die zich borg kan stellen t.o.v. de financiële instellingen. De reglementen uit het verleden hadden vooral betrekking op renovatie projecten en waren minder geschikt voor een nieuwbouw waarbij veel geld bij aanvang nodig is.

Voor beide dossiers werd nauw samengewerkt met o.a. de jeugddienst om tot steunmaatregelen te komen die werkbaar zijn voor ons nieuwbouw project en voor toekomstige nieuwbouw projecten van andere sport, jeugd of cultuur verenigingen. Tot slot wensen wij iedereen te bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen in het project Churchill!”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *