Aalsters zwembad duikt in de renovatie- en bouwwerken…

De werken aan het nieuwe Stedelijk Zwembad van Aalst starten op maandag 5 augustus. De opening van het nieuwe complex is voorzien in maart 2022. Terwijl het nieuwe zwembad vorm krijgt, blijft waterplezier doorlopend gegarandeerd aan de Zwembadlaan. Gedurende de voorbije dertig dagen voorzag de procedure voor de bouw van het nieuw Stedelijk Zwembad dat burgers beroep konden aantekenen tegen de vergunning bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Aangezien geen bezwaren werden ingediend, zijn alle hindernissen van de baan. De bouw van het nieuwe zwembad krijgt hiermee definitief groen licht.

Op 5 augustus wordt de Finse piste aan het zwembad aangepast om plaats te maken voor de werfinrichting. Op de plaats van de speeltuin komen een tijdelijk onthaal en kleedkamers. Ook de busparking verdwijnt tijdelijk. Deze ingrepen zijn tijdelijk en niet te vermijden. Waar zich de oude kleedkamers bevonden, wordt in een eerste fase van de bouwwerken het nieuwe gedeelte aangebouwd. Dat bevat een vijftigmeterbad, een sportbad met springtoren, kleedkamers, de sportbar en vergaderzalen. Als de werken verlopen zoals gepland, nemen zwemmers, scholen en sportclubs begin 2021 het nieuwe gedeelte in gebruik.

Schepen van Sport Ilse Uyttersprot is verheugd dat Aalstenaars tijdens de werken niet moeten stoppen met zwemmen of watersporten. Schepen Uyttersprot: “Bouwwerken faseren verlengt het bouwproces. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen tijdens de werken kan blijven zwemmen, kozen we die optie. Op twee korte sluitingen tijdens een schoolvakantie na, waarover we tijdig zullen communiceren, blijft waterpret gegarandeerd op de Zwembadlaan.”

Om tegemoet te komen aan de vraag om extra zwemwater van het toenemend aantal gebruikers, drong een nieuw zwembad zich op in Aalst. Net als alle sportclubs die een onderkomen vinden in het Stedelijk Zwembad, werden ook scholen en individuele zwemmers betrokken bij de vernieuwingsplannen. Schepen Uyttersprot: “Het zwembadproject dat de komende jaren in onze stad wordt uitgevoerd, is er één waar elke Aalsterse sporter fier kan op zijn. Daarenboven zorgden we er voor dat de projectprijs per kubieke meter zwemwater verantwoord bleef.”

In een tweede fase van de werken wordt de locatie van de huidige zwemkuip getransformeerd tot een zone waar het fungedeelte met waterglijbanen, het instructie- en revalidatiebad, de waterspeeltuin, de wellness-zone en de sportzaal zijn ondergebracht. Vanaf maart 2022 wordt ook dit deel van het vernieuwde Stedelijk Zwembad toegankelijk voor het publiek.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *