Aalst zoekt vrijwilligers voor terugkerend project taalbubbels…

Taalbubbels is een speels taalkamp dat plaatsvindt van 3 tot 14 augustus 2020. Het richt zich op anderstalige kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar die in Aalst wonen, of in Aalst naar school gaan. Om de kinderen te begeleiden zoekt de stad naar vrijwilligers die het taalteam willen versterken. Taalbubbels geeft anderstalige leerlingen, die tijdens de grote vakantie weinig of geen Nederlands spreken, de kans om de taal te oefenen. Niet aan de klassieke schoolbanken, maar via leuke activiteiten zoals muziekworkshops, sport en spel, knutselen, uitstappen… Het Nederlands van de kinderen en de jongeren wordt opgefrist zodat ze vlot kunnen starten met het nieuwe schooljaar. Uiteindelijk is het de bedoeling om de slaagkansen in het onderwijs te verhogen en de leerachterstand tegen te gaan.

Deze zomer vindt Taalbubbels plaats van 3 tot 14 augustus 2020 in de Academie voor Beeldende Kunsten. Voor de begeleiding doet de stad Aalst net als vorige jaren een beroep op tal van vrijwilligers.

Zie jij jezelf deze activiteiten mee helpen voorbereiden en begeleiden en beschik je over een sociaal/pedagogisch diploma of ben je daarvoor in opleiding? Neem dan zeker contact op met het team Inburgering. Je geeft zelf aan bij welke leeftijdsgroep jij je het comfortabelst voelt. Zo kom je in een dynamisch team terecht, krijg je elke dag lunch en drank, een vrijwilligersvergoeding van 34 euro/dag en heb je weer een mooie ervaring om aan je CV toe te voegen.

Taalbubbels is een speels taalkamp dat plaatsvindt van 3 tot 14 augustus 2020. Het richt zich op anderstalige kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar die in Aalst wonen, of in Aalst naar school gaan. Om de kinderen te begeleiden zoekt de stad naar vrijwilligers die het taalteam willen versterken.

Meer info: via taalbubbels@aalst.be of 053 77 93 00

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *