Aalst zet opnieuw vier duurzame helden in de kijker…

Samen met 113 andere Vlaamse steden en gemeenten viert Aalst van 18 tot 25 september opnieuw de ‘Week van de Duurzame Gemeente’. Ook dit jaar zet de stad Aalst een aantal organisaties en bedrijven in de kijker die een voorbeeld hebben inzake duurzaamheid. “We focussen dit jaar op doelstellingen als minder verpakking, proper water en minder CO2-uitstoot. Als overheid hebben we een voorbeeldfunctie, maar bedrijven en organisaties rondom ons geven vaak even goede of nog betere voorbeelden”, zegt schepen van Internationale Samenwerking Karim Van Overmeire (N-VA). “Daarbij vind ik het belangrijk dat we een goede mix hebben van groot en klein, van vrijwilligers en bedrijven … Iedereen kan op verschillende manieren een bijdrage leveren en dat kan ook binnen een rendabel economisch model. Dat is de boodschap.”

De ‘Duurzame Helden 2021’ van de Stad Aalst worden voorgesteld aan de hand van filmpjes. Die zullen op de Facebook-pagina van de Stad Aalst verschijnen op 15, 20, 22 en 24 september. De volgende vier Aalsterse organisaties staan in de kijker als Duurzame Klimaathelden:

  • ’t Gepeld Ajuintje heeft als missie verpakkingsvrij leven laagdrempelig maken, ook voor de moderne mens met chronisch tijdsgebrek. Ze werken hiervoor samen met talloze korte-ketenproducenten en duurzame ontwikkelaars.
  • Als onderdeel van een wereldwijde vrijwilligersbeweging richt River Cleanup Warriors Dender zich op zwerfvuilopruiming en sensibilisering in rivieren langs de Dender. Net zoals de voorbije jaren organiseren ze op 18 september tijdens World Cleanup Day acties in 10 gemeentes langs de Dender, waaronder Aalst.
  • Ohne Aalst is een verpakkingsvrij winkelconcept dat steunt op drie pijlers: afvalarm, korte keten en biologisch. Daarbij zetten ze in op dagelijkse verbruiksgoederen en werken samen met talloze korte-ketenproducenten en duurzame ontwikkelaars uit Aalst en omstreken.
  • Jan De Nul Group met als hoofdkantoor Aalst biedt wereldwijd  unieke en innovatieve oplossingen om de levenskwaliteit van mensen te verhogen, CO₂-uitstoot te reduceren, gemeenschappen te verbinden en infrastructuur te verbeteren en heeft als globale speler daarom een grote impact op de maatschappij.

Deze vier Aalsterse rolmodellen leveren bijzondere inspanningen rond één of meerdere van de 5 klimaat-gerelateerde duurzaamheidsdoelstellingen. Ze zijn ook opgenomen op de website van VVSG www.duurzamegemeente.be.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *