Aalst steekt stadspersoneel hart onder de riem…

In deze tijden van corona is het belangrijk om onze dienstverlening aan de burger zo optimaal mogelijk te houden en de zorg voor onze burgers zo efficiënt mogelijk in te zetten.  Dit vraagt van ons personeel heel wat inzet, flexibiliteit, doorzettingsvermogen en creativiteit.  Het is onze grote bekommernis om ons personeel zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke oefening. Deze periode is voor onze zorgkundigen en verplegend personeel in onze WZC’s zeer zwaar. Beroepsmatig wordt heel wat inzet, flexibiliteit en doorzettingsvermogen verwacht. De combinatie gezin/werk is niet altijd gemakkelijk. Daarnaast worden onze mensen uit de thuiszorg, poets- en huishoudhulp, geconfronteerd met heel wat annulaties en kunnen zij dus minder of niet aan de slag.

Sarah Smeyers: “Daarom dat wij vanuit de stad de match maken en aan onze zorg- en verpleegkundigen die voltijds aan de slag zijn aanbieden beroep te doen op onze poets- en huishoudhulp uit de thuiszorg.  Tweemaal winst : aan de ene kant ondersteunen en aan de andere kan aan het werk houden. Daarnaast hebben we verschillende scenario’s klaar om waar nodig, in aanvulling van onze psychologen en maatschappelijk werkers, extra psychologische bijstand in te schakelen om onze zorg- en verpleegkundigen in deze tijden zo goed mogelijk bij te staan.” Aldus Jean-Jacques De Gucht en Sarah Smeyers.

Jean Jacques De Gucht: “Als schepen van personeel ben ik ontzettend fier op het stads- en OCMW-personeel, het personeel dat momenteel in de zorg werkt verdient ongelooflijk veel respect voor hun toewijding in deze moeilijke tijden, maar ook al het personeel dat zich met heel veel enthousiasme door deze situatie op sleeptouw laat nemen en samen met ons de strijd tegen het virus wil aangaan. Ik wens dan ook onze medewerkers in mijn persoonlijke naam, in naam van het College van Burgemeester en Schepenen en, ik ben er van overtuigd in naam van onze ganse bevolking te bedanken en onze oprechte waardering uit te spreken.

In deze harde coronatijden bieden wij ons personeel volgende extra ondersteunende maatregelen: – Het centraal meldpunt Corona coördineert en maakt de match tussen werknemers die door de crisis hun takenpakket volledig of gedeeltelijk zien verdwijnen en diensten die juist door de crisis meer personeelsinzet nodig hebben;
– We schakelen een team van psychologen en maatschappelijk werkers in om ons personeel bij te staan op de momenten waarop het nodig is;
We worden vandaag geconfronteerd met een crisis die ons meer dan ooit op de proef stelt. De manier waarop het personeel van onze stad hiermee omgaat is hartverwarmend. Samen overwinnen we deze crisis.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *