Aalst krijgt subsidies ter ondersteuning van de detailhandel…

Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen keurde voor in totaal 140 000 euro aan subsidies goed om de lokale detailhandel te ondersteunen. ‘Lokale detailhandelaars, liefst nog in de kern van de gemeente, zorgen voor vitaliteit en activiteit. Daarom is het zo belangrijk dat we de lokale handelaar ondersteunen op diverse manieren, onder meer met subsidies,’ zegt gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V), bevoegd voor middenstand. In Aalst werden maar liefst 5 projecten gesubsidieerd. De handelskaart ‘Aalsaanmijligt editie 2020’ biedt op een pocketformaat een handig overzicht van een 30-tal handelaars die werk willen maken van een circulaire economie. Dit wil zeggen dat ze aandacht hebben voor duurzame en lokale producten en dat ze de milieu-impact van hun ondernemen verminderen. Bedoeling is nieuwe leden aan te trekken, ideeën uit te wisselen en zo het circulaire denken versneld ingevoerd te zien. Voor de aanmaak van de kaart en de bijhorende acties wordt 5 000 euro vrijgemaakt.

De handelaars van de Pachthofstraat in Gijzegem krijgen een budget van 4 750 euro om een brochure uit te geven waar ze zichzelf en hun winkels kunnen promoten. Ook staat een avondmarkt gepland waar het wandelorkest ‘Die Verdammte Spielerei’ elke zaak in de spotlights zal zetten. De Dekenij Hofstade wil iets doen aan de teloorgang van de bruisende handelskern in de deelgemeente. Door twee keer per jaar een kwaliteitsvolle brochure uit te geven willen de handelszaken zich voorstellen aan de eigen nieuwe bewoners en klanten uit de omliggende gemeenten. Daarvoor wordt een budget van 3 400 euro voorzien. ‘De connectie’ ziet dan weer het aantal bezoekers van winkelstad Aalst achteruit gaan. Daarom wil ze met detailhandelaars en horeca-mensen uit het winkelkerngebied en daarbuiten een event organiseren. Nadruk zal daar liggen op het genot van ‘slow-shopping’. Voor deze actie wordt 5 000 euro uitgetrokken.

Tenslotte is er de stad Aalst zelf. Zij zet de campagne ‘Shop Lokaal(st)’ op. Daarmee wil ze het belang van de lokale handelaar in de binnenstad maar ook in de deelgemeenten benadrukken. Daarnaast zal de stad de verkiezing van de ‘Happy Handelaar’ organiseren. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de herfstshopping ‘Happy Herfst’, begin oktober. Voor deze beide acties ontvangt de stad 7 000 euro subsidie.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *