Aalst heeft rookvrije perrons als het van Groen afhangt…

Oppositiepartij Groen pleit in navolging van Mechelen voor rookvrije perrons in Aalst. Het voorstel werd begin vorige maand gelanceerd in Mechelen en kreeg bijvan van de NMBS. We vragen dat Aalst net als Mechelen een proefproject opstart, zo willen onze kinderen het recht geven om rookvrij op te groeien en streven naar een gezondere samenleven aldus Groen raadslid Lander Wantens. Naast rookvrije perrons vraagt Groen ook om de nieuwe onderdoorgang toegankelijker te maken. Zorg voor een tijdelijke en afgeschermde  doorgang vanuit het jaagpad, zo komt er sociale controle. Dit is hoog nodig, getuige daarvan is het vandalisme aan de nieuwe automaat daar. Ook vragen we betere signalisatie voor de nieuwe fietsenstalling want deze wordt vandaag de dag sterk onderbenut, aldus Groen raadslid Baeyens die wekelijks foto’s deelt van een lege fietsenstalling.

Daarnaast vragen we met Groen ook dat er een plan komt om het plein aangenamer te maken. Om de paar maand toont de burgemeester zijn spierballen door een grootschalige politieactie, maar de problemen worden hierdoor niet opgelost, integendeel dit zorgt voor een verdere polarisatie. Reeds eerder pleiten we met Groen voor het vergroten van de terrassen en het vergroenen van het plein. Daarnaast pleiten we ook voor de inzet van straathoekwerkers en en gemeenschapswachten aldus Wantens.

Ons station komt zeer vaak negatief in de media, ook bezoekers die onze stad via het station binnenkomen krijgen geef fraai beeld te zien, dit moet anders kunnen. Een stationsbuurt is de ambassadeur bij uitstek voor mensen die onze stad bezoeken. Met deze maatregelen willen we daartoe bijdragen besluit Baeyens.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *