4456 snelheidsovertredingen tijdens Verkeersveilige Dag…

Op vrijdag 26 februari 2021 vond de 25ste editie van de Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen plaats. Op meer dan 130 plaatsen in de provincie voerden alle 27 lokale politiezones, de federale weg-, spoorweg- en scheepvaartpolitie op vraag van de gouverneur en de procureur-generaal de hele dag verschillende controles uit. Het doel: de weggebruikers sensibiliseren en overtreders aanpakken om de kans op ongevallen te beperken. De resultaten van deze grootschalige actie zijn bekend. Maar liefst 9,1 % van de gecontroleerde voertuigen reed te snel. Dat is het hoogste percentage sinds 2016, terwijl het aantal gecontroleerde voertuigen nooit lager lag. Door de coronamaatregelen zijn er minder auto’s op de baan, maar die minder talrijk chauffeurs hebben dus wel de neiging om sneller te rijden.

Concreet gaat het om 4456 automobilisten. Bij 5 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Opvallend: al deze inbreuken werden vastgesteld bij een bemande controle. Bij de controles met onbemande camera’s liep niemand tegen de lamp.

25 jaar geleden, op 27 februari 1996, vond een zware kettingbotsing plaats op de E17 ter hoogte van Nazareth. Meer dan 200 wagens raakten betrokken en er vielen 10 doden en 56 gewonden. De verkeersveilige dag is een herinnering aan dit zware ongeval.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *