42% rijdt te snel in de Schoolstraat volgens de flitscontroles…

Zoals aangekondigd heeft de Politiezone Denderleeuw/Haaltert de laatste twee weken verschillende flitsacties uitgevoerd in de gemeente Haaltert. Deze acties hadden plaats op verschillende plaatsen, tijdstippen en dagen. Een bijzondere aandacht werd gegeven aan het controleren van de snelheid in de zone 30. Ook al is het niet altijd nodig om in bepaalde straten de snelheid buiten de schooluren tot de max. 30 km/u terug te schroeven. Uit recente resultaten blijkt dat een wagen meer co2 uitstoot aan 30 km/u dan aan 50 Km/u, maar daarmee wordt geen rekening gehouden. Soms stelt de automobilist zich de vraag wie hier nu goed mee vaart. Gaat dit de verkeersdoden doen dalen.

We willen u zeker niet de cijfers van de flitscontroles onthouden. In de Advocaat De Backerstraat werden 206 voertuigen gecontroleerd, waarvan 65 in overtreding (31%), in de  Schoolstraat werden er 728 voertuigen gecontroleerd, waarvan 309 in overtreding (42%). In de Ekentstraat werden 241 voertuigen gecontroleerd, waarvan 18 in overtreding (7,5%), in de Pontweg werden 190 voertuigen gecontroleerd, waarvan 14 in overtreding (7%), in de
Borrekent werden 676 voertuigen gecontroleerd, waarvan 133 in overtreding (19%). In de
Ninovestraat werden 547 voertuigen gecontroleerd, waarvan 127 in overtreding (23%), in de Heldergemstraat werden 327 voertuigen gecontroleerd, waarvan 50 in overtreding (15%), en tot slot op de Kerkskenhoek werden 558 voertuigen gecontroleerd, waarvan 89 in overtreding (16%). Eén advies: respecteer de snelheidslimieten als je geen overbodige kosten wil maken, waarmee je alleen maar de staatskas vult!

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *