313.469 euro subsidie voor sportsite in Borsbeke…

Sporten met een beperking Ninove Persregio DenderHet kabinet van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters steunt dit jaar 44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten. Het project rond multisportsite ‘De Vrede’ in Borsbeke wist te overtuigen en krijgt een subsidie van maar liefst 313.469 euro. Het huidige voetbalveld in Borsbeke krijgt een make-over. De site wordt omgebouwd tot een multidisciplinaire sportsite waar verschillende sporten en verschillende verenigingen en scholen een plaats krijgen. Er komt een kunstgrasveld voor voetbal en omnisport, een multifunctioneel grasveld voor allerlei balsporten en een multifunctionele piste rondom het grasveld voor fietsen, skeeleren, lopen en G-sport.

Het project wist te overtuigen om verschillende redenen: De site zal heel veel mensen bereiken omdat ze aandacht heeft voor verschillende sportdisciplines. De aandacht voor G-sport(ers). Zo is er het idee om samen met Schoonderhage in Sint-Lievens-Esse sportdagen te organiseren op de site. De samenwerking met het onderwijs, want ook de (Borsbeekse) scholen zullen gebruik kunnen maken van de sportsite. De aandacht voor veiligheid. Zo is er het idee om op woensdagnamiddag en zaterdag aan ouders de kans te geven hun (kind)eren te leren fietsen op de piste.

De uiteindelijk kostprijs van dit project bedraagt 1,5 miljoen euro. De subsidie wordt gebruikt om de sportinfrastructuur te bekostigen, maar het gemeentebestuur koos ervoor om ook de afwateringsproblematiek aan te pakken. Ook de volledige omgeving wordt aangepakt zodat de site toegankelijk wordt voor G-sporters en mindervaliden. Dat alles vraagt een extra financiële inspanning. De werken aan de site starten in april 2018.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *