1ste Short Distance Triatlon met primeur op De Dender!…

De stad Aalst brengt iedereen graag op de hoogte betreft de eerst Short Distance Triatlon Aalst (Schotte) met wedstrijd-primeur op Dender! Het is reeds nu al een succes editie wat betreft het aantal inschrijvingen. Ook de kwaliteit van het Denderwater is gunstig. “Graag brengen we de eerste editie van de Short Distance Triatlon Aalst – nu zaterdag 13 juli – nog even onder jullie aandacht”, schrijft Atletiek Land Van Aalst – Alva, en  Tri Performance Team – 3PT Solidpharma. Momenteel zitten we aan een deelnemersaantal van  248 atleten! 165 heren, 45 dames en 38 personen in trio verband. We durven dus nu al van een groot succes spreken. De waterkwaliteit van de Dender was bij de laatste meting einde vorige week bovendien nog steeds zeer gunstig.

De Aalsterse triatlonclub 3PT-Solidpharma en de atletiekvereniging Alva organiseren samen op zaterdag 13 juli 2019 de eerste Short Distance Triatlon Aalst, op en rond de sportsite Schotte. Meteen de eerste officiële triatlonorganisatie in Aalst. Speciaal is de Dender als locatie voor de 750m zwemproef tussen residentie Denderhof te Erembodegem en de site Schotte.  Dit is een primeur in de Aalsterse sportwereld. Het loopgedeelte gaat door in het stadspark en het fietsgedeelte in het centrum van Erembodegem. Op het moment dat beide sportclubs mekaar vonden in dit initiatief, bleek ook dhr. Dirk Van Yperzele vanuit de bedrijfswereld bijzondere interesse te hebben om in Aalst een grote triatlonwedstrijd te organiseren.

Met BNI Land Van Aalst heeft deze eerste organisatie meteen een sterke hoofdsponsor gevonden die haar naam geeft aan de drie wedstrijdreeksen: BNI Land Van Aalst Heren sprinttriatlon, BNI Land Van Aalst Dames sprinttriatlon en BNI Land Van Aalst Trio sprinttriatlon. Met de organisatie van deze grote sportwedstrijd met nationale uitstraling willen beide clubs en sponsors zowel de triatlonsport in de ruime regio promoten als een nieuw referentie-sportevenement uitbouwen in de stad Aalst.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *