16 uur wandelen langs de Dender t.v.v. River Cleanup…

Deze morgen trok Valérie de Groote, momenteel wonende in de stad Aalst haar wandelschoenen aan voor het goede doel. De opzet is om langs de Dender te wandelen met start in Ath, om te eindigen aan de monding in Dendermonde, in totaal bijna 67 km. Valérie is deze morgen aan haar wandeling begonnen op de grote markt in Ath, rond 19.30 uur vanavond zal ze aankomen in Dendermonde. Met haar actie wil de ingeweken Aalsterse aandacht vragen voor de zwerfvuilproblematiek in en rond onze rivieren. Valérie: ” Zelfs na twee edities van de “World Cleanup Day”, die ik mee mocht organiseren, en jarenlange inspanningen van zwerfvuiljagers en Mooimakers blijft zwerfvuil een probleem. Met name zwerfvuil in en rond rivieren, dat zo mee naar zee gevoerd wordt en bijdraagt aan de plastiek soep in onze zeeën en oceanen. Elk jaar 8 miljard kilogram!”

Met de tocht van in totaal 67 km wil Valérie sponsoring ophalen ten voordele van River Cleanup, een vzw die door haar broer Thomas opgericht werd. River Cleanup organiseert opruimacties, en investeert ook in technologieën die plastic uit rivieren vissen. In België en in meer dan 20 landen wereldwijd. Haar oproep kreeg al gehoor. Lions Club Aalst en verschillende privésponsors deden al een duid in het zakje. Vandaag staat de teller op 1.305 euro, of 19 euro per gewandelde km, maar het kan nog beter. Wie haar actie nog wil steunen kan dit via deze link: https://www.facebook.com/donate/296359911419775/ . Bij 25 euro per km zal Valérie de tocht nadien opnieuw afleggen en over het ganse traject zwerfvuil opruimen. Ze mikt erop om daarmee klaar te zijn tegen World Cleanup Day op 19 september.

Valérie is ingenieur energie en fervent wandelaar. Ze nam eerder driemaal met succes deel aan de dodentocht en zamelde fondsen in voor onder andere “Hand in hand tegen Reuma” en “World Cleanup Day Belgium”. Als vrijwilliger was ze binnen JCI (Junior Chamber International) in 2017 en 2018 mee verantwoordelijk voor de organisatie van World Cleanup Day in België. Door haar engagement voor World Cleanup Day raakte ook haar broer – Thomas de Groote begeesterd. Hij ging nog een stap verder: in 2018 richtte hij de vzw River Cleanup op waarmee hij vol passie werkt aan opruimacties en sensibilisering rond zwerfvuil in en om rivieren overal ter wereld. Valérie wil met haar “Dender Walk” zijn initiatief ondersteunen.

Over River Cleanup vzw – River Cleanup startte in 2017 met een 10 minutes cleanup, groeide uit tot 10.000 vrijwilligers in 60 steden langs de Rijn in 2018, en 10 rivieren met 50.000 deelnemers in 20 landen in 2019. De non-profit maakt mensen bewust van de zwerfvuilproblematiek en activeert klein en groot om actie te nemen langs rivieren. Daarnaast implementeert River Cleanup slimme technologieën om drijvend afval op te vangen. Naast het opruimen van rivieren en oevers ontwikkelde River Cleanup programma’s voor scholen en bedrijven om het gebruik van single-use plastic te reduceren en deelnemers deel te maken van de oplossing. Partners zijn onder meer Delhaize, Unilever, Trivago, Eco-oh, Ab Safety, Plasta, Multimasters Group en Sevendays. www.river-cleanup.org

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *