10-jarige Leon Bullens debuteert met Graaf Itti…

Voor het boek ‘Graaf Itti’, dat 7 maart verschijnt, sloegen Eef Rombaut en de 9-jarige Leon Bullens de handen in elkaar. Een intergenerationeel duo dat samen op zoek gaat naar wat rijkdom is. Eef analyseert de huidige samenleving op een begrijpbare manier in haar verhaal en Leon maakte de supergrave tekeningen voor het hele boek. Eef Rombaut vat hun werk mooi samen: “Ons nieuwste boek is positief actueel, een kleurenpalet van emoties, kinderlijk rebels, speels creatief en een intergenerationele bruggenbouwer.”. Leon Bullens was amper 6 jaar jong, toen hij zijn tekeningen een eerste keer naar Eef Rombaut stuurde. Op de boekvoorstelling van auteur Eef Rombaut haar boek ‘Ik zie, ik zie’ in 2016 leren, de toen 6-jarige, Leon en Eef elkaar kennen. Leon raakt geïnspireerd door de verhalen van Eef en slaat zelf aan het tekenen. Ter bedanking verstuurt hij zijn creaties naar Eef, die ervan overtuigd is dat ze met deze ontwerpen samen iets moois kunnen creëren. En zo geschiedde: Eef toont met ‘Graaf Itti’ dat je niet alleen over kindertalenten moet schrijven, maar deze talenten ook een podium moet geven. Leon mocht volledig zijn ding doen en ging meteen aan de slag, net zoals het een echte illustrator beaamt.

Leon Bullens debuteert als illustrator met Graaf Itti. Het lanceringsevent gaat nu zaterdag 7 maart van start vanaf 14.30 uur in de bib Utopia in Aalst. “De pers riep hem uit tot de jongste illustrator van het land, we hopen stiekem dat dit boek in de prijzen valt tijdens de Jeugdboekenmaand. Want hij verdient het echt, hij heeft er keihard aan gewerkt. En het resultaat blaast ons allemaal omver”, verteld ons een fiere mama Kristel Peters.

Leon kan op zijn jonge leeftijd dus al een boek achter zijn naam schrijven. ‘Graaf Itti’ is een ode aan de verbeelding en wil kinderen (en volwassenen) tonen dat ze door creativiteit hun identiteit kunnen onderstrepen. Door ‘Graaf Itti’ leren kinderen op verschillende manieren naar kunst en talenten kijken. En waar beter dan in de wereld van kunst kunnen jong en oud samen in gesprek gaan en elkaar verwonderen en inspireren, net zoals Leon en Eef dat doen? De jonge talenten van vandaag zijn de auteurs van morgen en zoals de boodschap van het boek ook mooi weergeeft, kunnen kinderen de wereld veranderen, dankzij hun frisse kijk. Met dit boek wil Pelckmans Uitgevers jong talent aanmoedigen.

Over Graaf Itti: Er was eens, in een land hier ver vandaan, een koning. Maar in tegenstelling tot koningen in andere sprookjes, is dit geen oppermachtige, superrijke koning. Deze koning zit in zak en as: zijn schatkist is volledig leeg. Ten einde raad besluit de koning om een wedstrijd te organiseren onder zijn onderdanen. Hij hoopt ideeën te sprokkelen om zijn land nieuw leven in te blazen. Maar wanneer het zoveelste inspiratieloze idee wordt onderbroken door een klein jongetje, leert de koning dat nieuwe wind vaak uit heel onverwachte hoek komt.

(Foto: Aalst)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *