10 000 stappen behalen in Herzele, nu nog makkelijker!…

De Technische Dienst installeerde onlangs meer dan veertig signalisatieborden in Herzele die het streefdoel van 10 000 stappen tastbaarder maken. Hoe? De borden geven het aantal stappen, het aantal minuten wandelen en het aantal minuten fietsen weer tussen bekende plaatsen in de gemeente. Zo weet je voortaan dat je vanaf het gemeentehuis 1111 stappen, negen minuten wandelen en twee minuten fietsen verwijderd bent van de Steenoven. De signalisatieborden zijn een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw en tonen aan dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in Herzele je heel wat extra stappen opleveren. Van het gemeentehuis tot de Wattenfabriek, van het station tot de kerk of van de Steenoven tot de Burcht. Borden zat!

Bovendien werd er bewust omgesprongen met het materiaal: “We hebben gekozen voor echte verkeersborden van duurzaam materiaal, zodat we nog jarenlang kunnen blijven stappen. Stap voor stap bereik je namelijk niet alleen een goede gezondheid, maar je voelt je ook beter in je vel”, aldus Schepen van sport Ann van Ruyskensvelde. Wist je bovendien dat als je het bord aan de Steenoven volgt naar de Burcht, je de vernieuwde kiosk voorbij wandelt? De ideale plaats dus om even uit te rusten.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat je gezondheid fundamenteel verbetert wanneer je 10 000 stappen per dag zet. Wie dagelijks in beweging blijft, blijft met andere woorden gezond. Voldoende beweging versterkt namelijk de werking van ons immuunsysteem en kan ernstige ziekten voorkomen (bv. cardiovasculair, diabetes of depressie). Stap voor stap bereik je dus niet alleen een goede gezondheid, maar je voelt je ook energieker, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Bovendien is bewegen goed voor het milieu: door te stappen zorg je voor minder vervuiling en lawaai van auto’s, waardoor de buurten en straten leefbaarder zijn. Kortom: elke stap telt!

Geraak je niet onmiddellijk aan die aanbeveling van 10 000 stappen? Geen probleem! Zet je beste beentje voor door zoveel mogelijk te bewegen naarmate je eigen gezondheid het toelaat. Elke stap vooruit is namelijk een overwinning!

Meer informatie? Bezoek de website 10000stappen.gezondleven.be/

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *