Zuhal Demir stelde ‘EuropeanDisability Card’ voor…

EuropeanDisability Card voorgesteld in PlopsaLand Persregio DenderStaatssecretaris voor Personen met een beperking Zuhal Demir stelde vandaag de ‘European Disability Card’ voor in pretpark Plopsaland De Panne. Deze kaart wordt dit najaar nog ingevoerd in België als bewijs voor de erkenning van een handicap. De kaart zal op verzoek uitgereikt worden aan personen met een handicap die erkend zijn door een van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap, waaronder de FOD Sociale Zekerheid. Met de ‘European Disability Card’ zullen deze personen voordelen krijgen bij dienstverleners in de domeinen cultuur, vrijetijdsbesteding en sport. “Met de aanvaarding van de ‘European Disability Card’ werkt Plopsaland De Panne als eerste pretpark in België mee aan een inclusieve maatschappij waar personen met een beperking makkelijker kunnen aan deelnemen! Dat juich ik ten volste toe en ik roep alle culturele-, sport- en vrijetijdsinstellingen op om mee te doen.”, aldus Zuhal Demir. “Wij moedigen dergelijk initiatief zeker aan.”, aldus Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne. “De komst van één uniforme kaart heeft als voordeel dat wij snel en efficiënt kunnen zien of de handicap van de bezoeker in kwestie officieel erkend is. Zo kunnen wij op vlotte wijze het voordeel geven waar die persoon recht op heeft in de vorm van een verlaagd toegangstarief.”

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 6 themaparken uit. In België bevinden zich Plopsaland De Panne, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo, het pretpark in de Ardennen. Op 22 maart 2015 opende Plopsa haar eerste waterpark, Plopsaqua De Panne. In 2010 werd het eerste Nederlandse indoor themapark, Plopsa Indoor Coevorden, geopend en werd het bestaande Duitse Holiday Park overgenomen. De Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving. Ze ontvangen gemiddeld 2,9 miljoen bezoekers per jaar. Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center en het Plopsa Theater in De Panne.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *