Woonzorgcentrum Sint-Job Aalst officieel geopend…

WZC Sint-Job officieel geopend - Persregio DenderTwee weken na WZC De Faluintjes, is nu ook de vervangingsnieuwbouw voor WZC Sint-Job geopend. Daarmee kunnen de laatste 118 bewoners van het oude WZC Sint-Job de overstap maken naar een modern en comfortabel woonzorgcentrum. Ook vandaag staan de deuren open voor genodigden, bewoners met familie, personeel en het grote publiek. Op 5 november verhuizen de bewoners effectief naar hun nieuwe verblijf. Het nieuwe WZC Sint-Job is een combinatie van 2 langse en 2 dwarse vleugels, waarbij de afwisseling van open en gesloten ruimte een tijdloze rust uitstralen. Het architectenbureau AMV uit Wetteren koos ervoor om met slechts twee bouwlagen aan de voorzijde te werken, zodat de omvang van het gebouw niet te overheersend is. De afwisseling van open en gesloten ruimtes wordt ook binnen het gebouw doorgetrokken. De open leefruimtes, gangen en zithoeken liggen dieper in het volume om de omgeving maximaal naar binnen te halen.WZC Sint-Job officieel geopend Persregio Dender

OCMW-voorzitster Sarah Smeyers: “Met de realisatie van de vervangingsnieuwbouw Sint-Job heeft OCMW Aalst haar masterplan voor ouderenzorg gefinaliseerd. In amper zes jaar tijd bouwde het OCMW drie nieuwe woonzorgcentra. De vervangingsnieuwbouw van WZC Sint-Job is de laatste in de rij en ik ben blij dat we nu al onze bewoners een ruime, lichtrijke en aangename kamer met eigen sanitaire voorzieningen kunnen bieden.” Er zijn vier afdelingen waarbij de gelijkvloerse en de eerste verdieping een gesloten afdeling zijn specifiek voor de 58 bewoners met dementie. Er is een binnentuin zodat deze bewoners op een veilige manier van zon en buitenlucht kunnen genieten. De overige 2 afdelingen bestaan telkens uit 30 woongelegenheden en zijn open afdelingen met terras.

De Kempeneer Christiane, directeur ouderenzorg wd.: “Het ontwerp van het nieuw woonzorgcentrum verliep volgens bepaalde basisprincipes nl.: respecteren van het vooropgesteld wensenprogramma, hoogste functionaliteit, integreren van echte huiselijkheid, flexibel ontwerp (grote aanpasbaarheid) en optimale toegankelijkheid. Naast een maximale stedenbouwkundige integratie, ergonomie, comfort en uitstraling is er ook extra aandacht gegaan naar duurzame ontwikkelingen. Het nieuwe gebouw voldoet aan het burgemeestersconvenant en is bijna energie-neutraal. Daarvoor staan o.a. zonnepanelen, zonneboiler, recuperatie van regenwater, individuele zonnewering en nog heel veel andere technieken in.

WZC Sint-Job Aalst kamer Persregio Dender

Aan de bouw van WZC Sint-Job hangt een prijskaartje van om en bij de 17.800.000 euro incl. BTW. Voor het los meubilair beschikt OCMW Aalst over een budget van 551.000 euro incl. BTW. “Bij de bouw van al onze nieuwe woonzorgcentra hebben we subsidiedossiers ingediend. Wij zijn trots om te kunnen zeggen dat het OCMW deze drie nieuwe bouwprojecten heeft gerealiseerd zonder verhoging van de stadstoelage.”, besluit Sarah Smeyers. Nog de hele dag staat het woonzorgcentrum klaar om bezoekers te ontvangen. Na het officieel gedeelte komen de toekomstige bewoners met hun familie en het personeel langs. Vanaf 16.30 uur staan de deuren van WZC Sint-Job open voor de buurtbewoners en het grote publiek. Tot 19.00 uur is iedereen welkom!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *