Wint Kevin Graf wedstrijd ‘Eerste kok van België 2015’…

Twee Oost-Vlaamse koks bereiden zich voor op de finale van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2015’, Kevin Graf van restaurant De Bakermat uit Ninove behoort alvast tot één van de vijf finalisten die in aanmerking komen voor de titel ‘Eerste kok van België. Ieder jaar organiseert de Gastronomische Club Prosper Montagné de officiële meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Er mogen slechts vijf koks deelnemen aan de finale. Twee daarvan komen uit Oost-Vlaanderen, Kevin Graf, chef van restaurant De Bakermat te Ninove, en Wim Van Hecke, sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele. Zij dingen Maandag aanstaande mee naar de felbegeerde titel ‘Eerste Kok van België 2015’. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is bij wet erkend door de minister bevoegd voor Middenstand. Deze titel is exclusief voorbehouden aan de meesterschapswedstrijd die georganiseerd wordt door Club Prosper Montagné. De finale vindt plaats op Maandag 6 oktober 2014 in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. Peter Goossens van driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’ neemt dit jaar het ambassadeurschap op zich. Robert Van Landeghem, voorzitter en provoost Keukenchefs, staat in voor de coördinatie van de wedstrijd. De finalisten moeten als eerste gerecht zeetong met citroengras, mosselen en peterselie, basilicum of koriander bereiden. Daarna volgt een ‘Coq des Prés’ (biologische scharrelkip) met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer. Het dessert bestaat uit een soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert. De drie andere finalisten zijn Vincent Florizoone (chef van restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem), en Pascal Peters (sous-chef van restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem). Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de wedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Sommelier van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.

(Foto: VMD)

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *