Wies Borre stelde nieuwe bloedstollende thriller voor…

Vrijdagavond stelde Wies borre voor een talrijk opgekomen publiek in het vrijetijdshuis van Liedekerke zijn derde roman ‘Gruwel van de Nacht’ voor. De burgemeester zette er hem in de bloemetjes en zijn werk werd daarna uitvoerig en op ludieke manier toegelicht door de Ninoofse stadsdichter Willie Verhegghe. Het werd een prachtige avond vol poëzie, toneel, voordracht en livemuziek. Een avond die in de cultuurminnende gemeente niet vlug zal worden vergeten. Bovendien verklapte Katia Segers, de schepen van Cultuur, in haar lofwoord dat Wies borre sterk op weg is om ‘dorpsdichter’ van Liedekerke te worden, want een dichtbundel met een zeventigtal gedichten over zijn dorp is zo goed als klaar. De auteur schrijft gemakkelijk en vertelt vlot over inhoud en achtergrond van zijn verhalen waarin de realiteit nogal eens met fictie wordt vermengd. Hij vindt het een plezier, soms zelfs een bevrijding om zijn diepste gevoelens op papier te zetten. Zijn beschrijvingen en metaforen zijn scherp en levensecht, met veel aandacht voor detail en vol menselijke warmte. De plot is steeds goed uitgewerkt en gebaseerd op veel opzoekingswerk. Momenteel schrijft hij aan een psychologische roman waarin hij dieper doordringt in de menselijke ziel. Hij brengt er de personages waarheidsgetrouw en in hun meest kwetsbare vorm ten tonele, als een analyse van de menselijke gedragingen. Iets wat hem beroepshalve nog altijd nauw aan het hart ligt. Wies hoopt hiermee heel wat lezers te kunnen beroeren. Over de inhoud wil hij voorlopig nog niets kwijt. Hij denkt eraan het werk in 2014 te kunnen publiceren. ‘Gruwel van de Nacht’ is het sluitstuk van de Middleton-trilogie, waarbij de kasteelman opnieuw met catastrofale toestanden wordt geconfronteerd. Wie gedacht had dat hij eindelijk van alle narigheid zou zijn verlost, komt bedrogen uit. Na de beproevingen die hem te beurt vielen, volgt nu dé ultieme uitdaging: overleven in de hel van de nacht. Malafide mensen uit zijn omgeving ruiken geld en zijn niet meer tegen te houden. Duistere figuren uit het maatschappelijk bestel die belust zijn op macht en daarbij niets of niemand ontzien. Ze hebben het op zijn leven gemunt en of hij het in de gegeven omstandigheden zal redden, is zeer de vraag. Een bloedstollende thriller waarin de lezer wordt meegezogen naar een einde dat voor de onfortuinlijke hoofdfiguur wel eens faliekant zou kunnen aflopen.

Wies is echt een bezige bij en schrijft ook heel wat poëzie. In 2012 pakte hij uit met een eerste dichtbundel waarin hij vertelt over zijn emoties, zijn vreugde en verdriet, maar ook over zijn vrees om op een dag van dit wereldse afscheid te moeten nemen. Met zinnen en verzen wandelt hij door zijn gedachten- en gevoelswereld. Hij vertelt over evolutiefenomenen die hij als van voorbijgaande aard beschouwt. Gevoelig, romantisch, met een visie op oorsprong en bestemming. Zijn emoties spelen hem daarbij parten, maken hem humeurig, kwaad en soms depressief, maar ook hoopvol en gelukkig. Als dichter geeft hij zichzelf bloot en hij schuwt daarbij de confrontatie met de lezer niet. Het Pajottenland is zijn thuishaven, daar is alles begonnen en daar wil hij eindigen. Zijn geest blijft op zoek naar antwoorden over de zin van de kosmos, over alles wat er tussen zon en aarde plaatsvindt (vandaar de titel), om zich uiteindelijk te kunnen verzoenen met het onontkoombare einde.

(Foto: Jacky Delcour)

 

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Wies Borre stelde nieuwe bloedstollende thriller voor…

 1. Marie De Petter schreef:

  Heb de trilogie in één adem uitgelezen. Gewoon prachtig !

 2. jan wachter schreef:

  Juist ! Heb zojuist de drie werken van de Middleton-trilogie uitgelezen en het is een verademing zo’n prachtige werken te mogen leren kennen. Proficiat aan de auteur.
  Nog van dat !!!
  Jan.

 3. Lilly Baut schreef:

  Gewoon super ! Aangrijpend en spannend !
  Een must in het genre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *