Werken aan stuw in Geraardsbergen tijdelijk stilgelegd…

Nieuwe stuwsluis op Dender Persregio DenderWaterwegen en Zeekanaal NV heeft de bouwwerken aan de nieuwe stuw op de Dender in Geraardsbergen laten stilleggen. Aanleiding is een recente beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen tot vernietiging van de bouwvergunning voor deze werken. De Vlaamse waterweg-beheerder was volop bezig met vernieuwingswerken aan het stuwsluiscomplex van Geraardsbergen. De grote en kleine stuw uit de 19e eeuw worden er vervangen door een automatische stuw met stuwkleppen, die het risico op wateroverlast beduidend zal verkleinen. Ook de andere stuwen op de Dender worden om dezelfde reden vernieuwd. De werken gingen begin vorig jaar van start. Tegen de bouwvergunning werd beroep aangetekend. In een recent arrest besliste de Raad voor Vergunningsbetwisting tot een vernietiging van de eerder verleende vergunning.

Ruimte Vlaanderen, de vergunningverlenende overheid, heeft nu vier maanden de tijd om een nieuwe beslissing te nemen over de bouwvergunning. In afwachting van deze beslissing heeft Waterwegen en Zeekanaal NV de werken stilgelegd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *