Vader en dochter Houtman samen voor sp.a…

Lisa Houtman en vader Erik sp.a Haaltert Persregio DenderOp 14 oktober 2018 staan zowel Lisa (1e plaats) als haar vader, Eric Houtman (24e plaats) op de lijst voor sp.a in Haaltert. “Mijn vader was vroeger reeds kandidaat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. In 2012 was ik 22 en mocht ik me dus voor de eerste keer verkiesbaar stellen. Hij zei toen ‘nu is’t aan u’”, lacht Lisa Houtman. Met succes want Lisa werd meteen verkozen en werd ook schepen in Haaltert. “Deze keer waren de rollen omgekeerd. Ik heb hem gevraagd om terug mee te doen. Maar ik heb niet lang moeten aandringen.”

Eric Houtman is 54 jaar. Hij is ombudsman voor energie en afkomstig uit Denderhoutem. “De voorbije legislatuur werd het gemeentebestuur twee jaar geblokkeerd. Met sp.a vinden we dat dat anders moet: gemeenteraadsleden hebben de plicht om te doen waarvoor ze verkozen zijn, en dat is besturen in naam van alle inwoners, voor het algemeen belang. Daarom stel ik me opnieuw verkiesbaar, om met sp.a een tegenwicht te bieden aan de politieke spelletjes en om Lisa daarin te ondersteunen.”

Als ombudsman voor energie ervaart de vader van Lisa Houtman dagelijks wat basisbehoeften zoals elektriciteit en aardgas betekenen voor gezinnen. Als vader en grootvader is hij ervan overtuigd dat een sterke overheid en gemeente nodig is om voor ieder gezin de toegang tot betaalbare kinderopvang, onderwijs, mobiliteit, gezondheidszorgen, wonen, water, energie enz te garanderen.

“Ongelijkheid (aanmoedigen) tussen mensen en bevolkingsgroepen is het slechtste wat ons kan overkomen. Als kind van een arbeidersgezin heb ik juist dankzij de strijd voor gelijke rechten, kansen gekregen. Diezelfde kansen op sociale welvaart wil ik ook voor ieder kind in Haaltert verzekeren. Mijn engagement voor gelijke kansen en armoedebestrijding is de rode draad in mijn leven”.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *