Tweede weekend in museum HUGE op 22, 23 en 24 juni…

Museum Hunnegem-Geraardsbergen Persregio DenderWegens het grote succes komt er eind juni een tweede openingsweekend in HUGE, het nieuwe Museum Hunnegem-Geraarsbergen. Bij gelegenheid wordt het Hunnegembier voorgesteld, een witbier met een lichte citroensmaak. Het Hunnegembier komt niet op de markt voor verkoop in de winkels of drankencentra, maar wordt alleen in het museum Hunnegem geserveerd. Tijdens het openingsweekend in de maand mei was het succes buiten proporties. De reacties waren positief zegt initiatiefnemer David Larmuseau. Velen willen terugkomen om de elf secties van het museum nader te bekijken, terwijl anderen waren weerhouden. Daarom wordt nu een tweede openingsweekend ingericht.

Het nieuwe museum dat is ingericht in de Romaanse kerk en de Paxzaal brengt een nieuwe kijk op de ontstaansgeschiedenis van Hunnegem en de stad Geraardsbergen, wiens bakermat zij is. Verder wordt een nieuw licht geworpen op het ontstaan van de Mariadevotie in West-Europa. Bij de inrichting werd gebruik gemaakt van het hoogtechnologische materiaal aitex. HUGE is het eerste museum in België dat daarmee volledig is ingericht.

Geraardsbergen heeft al enkele sterke streekbieren, waaronder Ghulden Cop, het Gierbaargs Muurken en Spartacus. Dat gamma wordt nu uitgebreid met Hunnegembier. Dit idee sluit aan bij een aloude traditie om bier te brouwen in kloosters en abdijen. “Het is een witbier gemaakt met citroen honing uit Spanje en citrus hop die wordt geteeld in brouwerij Gaudium in Gemeldorp-Lierde”, zegt Larmuseau. De ingrediënten zijn alleen natuurproducten: water, mout, honing en gist. Het bier is arm aan gluten en krijgt dankzij de citroen, de honing en de citrus hop een lichte citroen smaak. Het alcoholgehalte bedraagt vijf procent.

Het tweede openingsweekend Museum HUGE gaat door op vrijdag 22 juni van 18.00 tot 22.00 uur, zaterdag en zondag 23 en 24 juni van 14.00 tot 18.00 uur. Daarnaast zijn rondleidingen voor groepen mogelijk na afspraak op tel. 0498 08 81 61.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *