Twee leerlingen van GO! laureaat tijdens Concours Haïku…

Twee leerlingen van GO! De Handelsschool Aalst zijn laureaat geworden bij een haikuwedstrijd Persregio DenderTijdens de week van de poëzie maakten alle 6dejaars van Dé Handelsschool Aalst een haiku tijdens de les Frans. “Omdat de resultaten vaak echte pareltjes waren, werd er besloten deel te nemen aan de ‘Concours Haïku 2018’, vertelt lerares Sofie Christiaens. De leerlingen verkozen zelf vier haiku’s die, volgens hen, het meeste in aanmerking kwamen en deze werden opgestuurd. Vorige week werd bekend gemaakt dat Emmanuel Baka (6 Handel) laureaat is en samen met zijn leerkracht op donderdag 15 maart uitgenodigd wordt op de Franse ambassade om zijn prijzen in ontvangst te nemen. Naast de persoonlijke prijzen, ontvangen alle zesdejaars van dé Handelsschool Aalst een bladwijzer, gepersonaliseerd met de winnende haiku van hun studiegenoot.

Maar niet enkel de haiku van Emmanuel sprong in het oog. Ook de haiku van Maarten Lallemand (6Secretariaat-Talen) was weerhouden tot op het laatste moment. De Japanse juryleden verkozen echter een klassiekere haiku. Als troostprijs mag Maarten echter deelnemen aan de finale van de internationale haikuwedstrijd. Dit resultaat zal echter pas in april bekend gemaakt worden. De haiku’s van deze twee leerlingen van Dé Handelsschool Aalst zullen gepubliceerd worden in het e-book met de bekroonde haiku’s tijdens de lancering van de volgende editie van deze haiku wedstrijd.

Sofie Christiaens: “Opdat de andere haiku’s niet zomaar in de archieven zouden verdwijnen, werd er ook een boekje gemaakt met een verzameling van alle gemaakte haiku’s. Dit boekje werd uitgedeeld aan alle 6dejaars, aan hun leerkrachten en aan de directie en zal op 15 maart op de Franse ambassade, met een speciale vermelding, voorgesteld en overhandigd worden aan de ambassadeurs van Frankrijk en Japan.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *