Politie Geraardsbergen/Lierde controleerde op snelheid…

Politie houdt verkeerscontroles Persregio DenderDe verkeersdienst van de politiezone Geraardsbergen/Lierde voerde op zondag 11 maart 2018 een verkeersactie met de digitale snelheidsmeter uit op volgende locaties:
N8 te Lierde Wetteren t.h.v. kmp 35.9 (zone 70). Er werden 921 voertuigen gecontroleerd waarvan 127 bestuurders in overtreding waren. Een bestuurder van een motorfiets had wel een heel zware voet en reed maar liefst 124 km/uur. De motorfiets was voorzien van een ingenieus systeem waarbij de bestuurder vanaf zijn stuur zijn nummerplaat horizontaal kon plaatsen. Na contactname met het parket werd de motorfiets in beslag genomen en de overtreder kon zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor de duur van 15 dagen.

18 bestuurders legden een negatieve ademtest af. Er werd 1 proces-verbaal van waarschuwing en 1 onmiddellijke inning voor bellen achter het stuur opgesteld. N495 te Geraardsbergen t.h.v. kmp 2.8 (bebouwde kom). Er werden 385 voertuigen gecontroleerd waarvan 17 bestuurders in overtreding waren. De maximum gemeten snelheid was 80 km/uur. 28 bestuurders legden een negatieve ademtest af. Er werd 1 proces-verbaal van waarschuwing opgesteld. Tevens werden er 3 onmiddellijke inningen opgesteld voor: – het rijden zonder gordel (2) – bellen achter het stuur (1). N42 te Geraardsbergen t.h.v. kmp 22.0 (zone 70). Er werden 436 voertuigen gecontroleerd waarvan 44 bestuurders in overtreding waren. De maximum gemeten snelheid was 118 km/uur. 8 bestuurders legden een negatieve ademtest af. Er werd 1 onmiddellijke inning opgesteld omdat een verkeerde nummerplaat bevestigd was op een aanhangwagen. Een vrachtwagenbestuurder werd geverbaliseerd omdat hij geen gebruik maakte van een tachograafschijf en geen houder was van een geldig rijbewijs categorie C.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *