Plannen Esplanadeplein volgens Groen weggesmeten geld…

Esplanadeplein bovengrondse parking Aalst Persregio DenderGroen Aalst blijft de  bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage aanvechten. Een nieuwe ondergrondse parking is totaal onnodig en een zinloze investering van stadsfinanciën. Dit zal er opnieuw voor zorgen dat  er groen verdwijnt voor beton. “Vandaag de dag staan er 24 volwassen bomen op het plein, op de plannen tel ik optimistisch 17 (kleine) bomen, heel simpele wiskunde: een vermindering van Groen”, zegt Groen lijsttrekker Lander Wantens. Dat er extra ruimte komt voor deelwagens & fietsen kunnen we alleen maar toejuichen. Ook een heraanleg naar een hedendaags open en verkeersvrij plein is iets waar we als Groen Aalst voorstander van zijn. Maar daarvoor hoef je geen miljoen euro weg te smijten aan een betonnen parkeerput. De investering van 1,3 miljoen euro kan veel nuttiger gebruikt worden. Blijkbaar heeft de stad sinds 2012 een onuitputtelijke bron aan financiële middelen die het graag in beton investeert?

Er zijn oplossingen die veel goedkoper & bouwtechnisch veel eenvoudiger zijn. Op slechts  300 meter komt een nieuwe pendelparking waar plaats is voor 900 wagens. Maak met de NMBS als stad een overeenkomst, zodat een deel van deze ruimte ook s’avonds als bewonersparking kan gebruikt worden, vraag Groen Aalst. Zo kan je een enorme parkeertoren buiten de werkuren toch nog nuttig gebruiken. Er zijn ook de stabiliteits-problemen van de Sint-Jozefskerk. Kan de stad garanderen dat deze niet in het gedrang komen als er in de ondergrond een parkeerput wordt gemaakt?

“Er is ook een mobiliteitsbeleid waarin de stad Aalst pleit voor fietsers en minder file. Deze is niet te rijmen met een nieuwe parkeergarage, deze zal extra verkeer naar de binnenstad aanzuigen”, zegt Lander Wantens. Ook in het klimaatplan kan je extra verkeer met de bijbehorende CO2 uitstoot onmogelijk inpassen. “Of heeft de stad het behalen van  de klimaatdoelstellingen al opgegeven? Was de ondertekening van het klimaatconvenant niet meer dan een foto in de krant?” Besluit Wantens.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *