Pand zoekt ondernemers en creatievelingen!…

Huis De Bolle voor jonge ondernemers Persregio DenderHet vroegere stadsgebouw Huis De Bolle is sinds kort in handen van het Aalsterse bedrijf Mentres. Zij willen in Huis De Bolle een gecombineerd project ‘wonen-werken-winkelen’ uitwerken. In afwachting van deze herontwikkeling geeft Mentres het leegstandsbeheer van dit unieke gebouw aan FMT België. Enkele jonge ondernemers en creatievelingen zijn vanaf september te vinden in Huis De Bolle. Bart Uyttersprot, bestuurder van Mentres, contacteerde FMT om in afwachting van de herontwikkeling van Huis De Bolle een creatieve invulling te geven aan het pand. Het doel van FMT is om leegstand tegen te gaan door startende bedrijven en creatieve zielen een betaalbare werk- of atelierruimte te bieden. Voor veel starters zorgt dit voor doorgroeimogelijkheden om later hun eigen zaak verder uit te bouwen. Mentres wil graag meestappen in dit verhaal van FMT: “Het is sowieso het plan om Huis De Bolle een grote diversiteit aan bestemmingen te geven. Op deze manier krijgen die mogelijk ook na de heropbouw hun definitieve plaats binnen het project. Daarbij zorgt FMT voor een driedubbele rol: bewaken, ontzorgen en meerwaarde creëren.”

Schepen Katrien Beulens (CD&V) van lokale economie vindt dit zeker een pluspunt voor Stad Aalst: “We merken dat jonge startende ondernemers en creatievelingen nood hebben aan een betaalbare plek waar zij tijdelijk terecht kunnen om hun idee uit te werken en te testen. Het is leuk om te zien dat dit concept van FMT beantwoordt aan deze noden.”

Melissa Jacob, property manager bij FMT, vult aan: “Het project hier in Aalst gaat als een lopend vuurtje. Bij de bekendmaking van dit project in Huis De Bolle kenden we een stormloop van 15 aanvragers. Reeds 5 ondernemers en creatievelingen zijn binnenkort te vinden in Huis De Bolle. De efficiënte en dynamische wisselwerking tussen de diensten van stad Aalst en FMT zorgt ervoor dat (jonge) ondernemers zeer snel hun weg vinden en aan de slag kunnen in hun nieuwe werkruimte.”

Kom dus snel eens een kijkje nemen naar de volgende pop-ups: Graphic Design MINT, Online beauty magazine GIRLCRUSH, Juweelontwerpster + kunstgalerij VAN HOVER ART & JEWELRY GALLERY, Fotostudio KidWest en Jachtmessensmid SONCK KNIVES.

Binnenkort verwelkomt FMT nog tal van originele jonge concepten. Wie interesse heeft, mag altijd een mailtje sturen naar info@fmt-be.com

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *