Ornelis zet Grote Markt op zijn kop tijdens 11juli-vieringen…

Aalst Grote Markt tijdens 11juli-vieringen 2018 Persregio DenderZoals in de meeste steden en gemeenten in onze regio viert men naar jaarlijkse gewoonte de 11juli- vieringen. In de meeste gevallen gebeurt dit in het weekend in de aanloop naar 11 juli, maar in de stad Ninove en Aalst gaat men er prat op dat men dit viert op de 11de juli zelf, met als gevolg een super feestje in het midden van de week, moet kunnen. Normaal sluit men in Aalst de vieringen af met een groot vuurwerk, maar daar kwam de aanhoudende droogte van de voorbije dagen een stokje voorsteken. Dus besloot men nog deze week om geen vuurwerk af te schieten. De Aalstenaar zal dit niet missen, als je ziet welke kleppers aan confetti gisteren in de Aalsterse drie-kleur de lucht invlogen. Hiermee bedoelen we de kleuren die in het logo voorkomen, blauw, rood, en wit.

Sven Ornelis van bij Q-music zorgde voor een onvergetelijke top 111, waarin alle Vlaamse klassiekers aan bod kwamen. Het waren eigenlijk de ajuinen zelf die deze lijst hadden samengesteld. Deze lijst zorgde ook voor enkele gastoptredens, waaronder Garry Hagger, Tom Dice, Kato, Udo, en Bart Kaëll. Bekijk de reportage die Persregio Dender maakte, indien je er zelf niet kon bijzijn. Sven Ornelis op Aalsterse Grote Markt Persregio Dender

Sinds meer dan 20 jaar pleiten N-VA en Vlaams Belang dat iedereen op deze 11de juli zou moeten een betaalde feestdag krijgen. Nu zijn het enkel de ambtenaren van de Vlaamse Gemeenschap die hiervoor in aanmerking komen. Hier wringt bij de Minister-President van werk Peeters net het schoentje. Hij heeft dit ook al eerder voorgesteld. Maar een extra feestdag is een extra kost voor de bedrijven, en dat zien de meeste zaakvoerders niet zitten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *