Ninove laureaat in projectoproep ‘My Future, Our Society’…

Logo laureaat Mu Future our societyDe stad Ninove is één van de laureaten in de projectoproep ‘My Future, Our Society’ van de Stichting P&V voor de ontwikkeling van het interactief spel Mayor@YourTown, en dit dankzij de samenwerking met de vzw [ew32]. Het doel van Stichting P&V bij deze projectoproep is jongeren ervan bewust te maken dat ze via collectieve actie persoonlijke problemen kunnen oplossen of eigen wensen kunnen verwezenlijken. Zo wil ze ook politieke instellingen meer laten inspelen op de noden en behoeften van de jeugd. En dit is volledig in het straatje van de organisatie [ew32] die de nodige ervaring heeft in het ontwikkelen van Serious Urban Games. Dit zijn educatieve en interactieve stadsspellen voor jongeren waarin ze uitgedaagd worden om na te denken over actuele en maatschappelijke thema’s, maar die telkens ook door jongeren zelf ontwikkeld worden.

Voor deze projectoproep werd het gameconcept Mayor@YourTown uitgeschreven.
[ew32] ging een partnership aan met Ninove en 3 andere steden (Diest, Maasmechelen en Bornem) om dit spel te ontwikkelen en te spelen. Mayor@YourTown van vzw [ew32] is meer dan een spel. Het is een interactieve bevragingstool waarin de vraag centraal staat wat jongeren zouden doen indien zij de burgemeester van hun stad zouden zijn. Gewapend met digitale tablets trekken ze dan op missie door de stad en komen ze in contact met verschillende lokale diensten en organisaties. Elke missie die de jongeren goed uitvoeren, levert hen een fictief bedrag op dat ze op het einde van het spel kunnen investeren in hun eigen voorstellen. Aan dit spelgedeelte worden daarnaast ook workshops en nabesprekingen gekoppeld die verder ingaan op wat de jongeren juist willen en dit in rechtstreekse dialoog met de stadsadministratie. Het uiteindelijke doel is een co-creatie door stad en jongeren. Jongeren kunnen zo iets heel concreet realiseren. De stad faciliteert daarbij, maar leert tegelijk wat de jeugd wil en vooral ook waarom.

De Stichting P&V heeft op dinsdag 23 mei, tijdens haar jaarlijkse conferentie en debat, de acht laureaten bekendgemaakt van haar projectoproep ‘My Future, Our Society’. Na een uitgebreide selectieprocedure werd bekend gemaakt dat het Mayor@YourTown-spel van vzw [ew32], samen met Ninove en de 3 andere steden als laureaat geselecteerd werd!. Alle geselecteerde projecten krijgen hierdoor subsidies om gedurende anderhalf jaar de plannen te realiseren. Meer info? Jeugddienst, 054 31 05 01, jeugd@ninove.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *