MuZomer’ toont schatten van Stedelijk Museum…

MuZomer toont schatten van Stedelijk Museum Persregio DenderDonderdagen 12 en 26 juli en 9 en 23 augustus blijft ’t Gasthuys – Stedelijk Museum langer open voor ‘MuZomer’. Tussen 17.00 uur en 23.30 uur wordt telkens een erfgoedthema in de kijker gezet en kunnen jong en oud in een speelse en ontspannen sfeer proeven van de Aalsterse geschiedenis. “MuZomer is een activiteit op maat van de Aalsterse gezinnen,” zegt schepen van erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA). “De bezoekers kunnen kennis maken met heel verschillende onderdelen van onze collectie: van De Saedeleer tot wielererfgoed en van textiel tot circus. Dit alles wordt gekoppeld aan een zomerbar met hapjes en drankjes van lokale foodtrucks op het pittoreske binnenplein van het Stedelijk Museum.”

Donderdag 12 juli 2018 worden de werken van landschapsschilder Valerius De Saedeleer in de (virtuele) verf gezet. Tussen 17.00 en 20.00 uur is er een gratis open atelier voor jonge kunstenaars (5-12 jaar) waarbij we de toeschouwers onderdompelen in de Virtuele Realiteit. Maak kennis met dit vernieuwende medium, zet je VR-bril op en ga aan de slag met een creatieve VR tekenapplicatie van google. Vanaf 20.00 uur gaan drie Van Schuylenberghen aan de slag met de VR-technologie en tonen er hun creaties op groot scherm aan het publiek. Doorlopend  is er een gezellig zomerterras in samenwerking met Ambarosa en wordt de avond muzikaal opgeluisterd door Ghentlemen DJ’s.

Met het criterium voor de deur staat op donderdag 26 juli alles in het teken van de koers en wielererfgoed. Kom meerijden in het wielerbordspel ‘de kartonnen koersen van Aalst’ of kom als het eerste over de meet tijdens onze museumkoers voor kinderen. Dankzij onder meer een fietsende dj en pastabar waan je je meteen in het Zuiden.

Donderdag 9 augustus halen we ons textielverleden vanonder het stof. Er zijn onder andere demonstraties op het weefgetouw in de tentoonstelling DNAalst en kinderen krijgen de kans om hun springkasteel te haken. Wie die avond een eigen stukje textiel meebrengt, kan dit bij het mobiel naaiatelier laten versieren. Doorlopend is er opnieuw een sfeervol zomerterras met aangepaste muziek.

Donderdag 23 augustus geven we de aftrap van 10 jaar Cirk! De Oude Vismarkt wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een nostalgisch kermisdorp waarin jong en oud hun hart kunnen ophalen. Daarnaast kan je met het gezin deelnemen aan een huifkartocht doorheen de stad, waarbij het verhaal van Cirk Jhony en het Aalsterse circusverleden uit de doeken wordt gedaan. Ook bij deze laatste muZomeravond wordt muzikale omlijsting voorzien en kan er gegeten en gedronken worden.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *