In Herzele stelde Leef! – Groen zijn kieslijst voor…

LEEF en GROEN ploeg Herzele voor de verkiezingen van 2018 Persregio DenderDe lijst LEEF! & GROEN in Herzele is rond. Wij komen op onder de slogan ‘Herzele is van iedereen’ en willen Herzele ecologischer en socialer maken. Na jaren liberaal bewind wordt het tijd dat alle inwoners van Herzele opnieuw bij het beleid betrokken worden. LEEF! is vertegenwoordigd in de gemeenteraad sinds 1994 en zorgt ervoor dat de inwoners informatie krijgen over wat er in het gemeentehuis gebeurt. Wij staan aan de kant van mensen die zich organiseren in groepen en kwamen de laatste jaren op voor verkeersveiligheid (ondermeer in het centrum van Herzele), goedkopere en waardige zorg voor iedereen, herwaardering van onze dorpscentra, bescherming van de open ruimte (N42, BPA-Ressegem), sociale economie en ons gemeentepersoneel.

Wij moesten ons verzetten tegen de afbouw van de Herzeelse dienstverlening (Buiteling, Strijkwinkel), privatisering (sluiting school Hillegem, in het nieuw rusthuis), het afschaffen van subsidies voor de Herzeelse vereningen, de vermindering van het personeelsbestand enz. LEEF! bekwam (samen met anderen) het tot stand komen van een subsidie voor podiumoptredens, de aankoop van het Station van Herzele, de vrijwaring van het centrum van Ressegem en een tussenkomst voor inwoners die zelf opdraaien voor de scheiding van afvalwater en regenwater. We houden een oog in het zeil waar het moet en steunen positieve initiatieven van andere partijen als het kan. De lijst van LEEF! – GROEN bestaat uit actieve burgers. Vijftien van hen stonden eerder op de LEEF!-lijst, tien zijn nieuw. We zijn een diverse lijst met mensen uit verschillende milieu’s en met verschillende interesses. De partij GROEN zette een stevige delegatie op de lijst. De lijstnaam wil op dat vlak alle verwarring vermijden.

De volledige lijst: 1) Filip De Bodt, Herzele, 55 j., Bediende. Gemeenteraadslid. Actief in klimaatbeweging, documentairemaker landbouw en visserij.  Hobbykok. 2) Arlette De Lombaert, Herzele, 63 j., Huisarts, Gemeenteraadslid 2006-2012. Interesse voor ouderenzorg en armoedebestrijding. Jazz-fanaat. 3) Bart De Durpel, Steenhuize, 58 j. Bediende in Sociale Huisvestings-sector. OCMW-raadslid 2006-2012. Actief in Werkgroep Trage Wegen. 4) Ruta Krisjane, 34 j. Herzele. Zorgcoördinator. Voltijds mama en vrijwiligster. Europees burger. 5) David Baele, 36 j. Herzele. Vakbondssecretaris Algemene Centrale-ABVV.  6) Cindy Bavré, Borsbeke, 40 j. ICT-deskundige. Actief bij  Vogelbescherming Vlaanderen en Zwerfvuiljager. Kandidaat voor GROEN. 7) Marnix Schollaert, Herzele, 61 j. Bediende. Kandidaat voor GROEN. Vakbondsafgevaardigde ACOD, actief in vzw ’t Uilekot en vzw Climaxi 8) Katrien Van Rijsselberge, Herzele 50 j. Klinisch psychologe. Kandidaat voor GROEN. Voor méér natuur en betaalbare geestelijke gezondheid. 9) Marc Fleureck, Sint-Lievens-Esse, 57 j. Ambtenaar-ingenieur. Kandidaat voor GROEN. Actief in Aktiekomitee N42 10) Nathalie Vander Beken, 46 j. Herzele. Verpleegkundige. Actief in 11 11 11 en andere wereldbewegingen.

11) Patrick Giebens, Herzele, 53 j, dossierbeheerder Iriscare Brussel, actief bij ACOD. Trekker Aktiekomitee Verkeersveiligheid Stationsstraat. 12) Hilde Fonck, 62 j. Borsbeke. Lerares met pensioen. Actief in fietsersbond. 13) Jan Van Impe, Herzele. Eigenzinnig ex-zelfstandige. Wandelaar. 14) Leen Hanssens, Sint-Antelinks, 62 j. Gepensioneerd, vrijwilliger in Eco&Fair winkel, gemeenteraadslid 2000-2006 15) Patrick Erauw, Herzele, 61 j. Actief in toneel en interesse voor kunst. 16) Ria Matthijs, Herzele, 63 j. Ex-zorgleerkracht en vakbondsafgevaardigde ACV. 17) Marc Marginet, 55 j. Herzele.  Syndicaal actieve arbeider. 18) Magda Van Gysegem, Sint-Antelinks, 65 j. Gepensioneerd, vrijwilliger bij 11 11 11 19) Dirk Michiels, 61 J.Herzele. Bediende verzekeringen. 20) Nicole Van Cauter, Herzele, 64 j. Moeder en oma voor rechtvaardige kansen voor iedereen.

21) Lieven Plouvier, Herzele, 62 j. Bediende en boekenwurm. Interesse in mobiliteit. 22) Lien Vandepladutse, 42 j. Herzele. Bediende mutualiteit voor een gezonde leefomgeving voor elke Herzelenaar. 23) Kris Van de Velde, Herzele, 43 j. Belbuschauffeur voor een divers en groen Herzele en een bewuster mobiliteit. 24) Sarah Hutse, Herzele, 36 j. Bediende vzw ’t Uilekot en vrijwilliger bij vzw Climaxi. Lid Gemeentelijke Raad Ontwikkelings Samenwerking. 25) Paul Haustraete, Sint-Lievens-Esse, 57 j. Dagelijks werkzaam in lokale regionale en internationale natuuracties.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *