Het hele jaar door een Tuin van Eden in Wettelstad…

Peter en Andrew tijdens WK in Ninove voor N-VA Persregio DenderNaar aanleiding van het WK voetbal in Rusland, besliste de stad Ninove om een groot scherm te plaatsen op de OCMW site. Dat idee is intussen wel al behoorlijk gegroeid. Het gaat niet langer over een scherm alleen, maar over een klein evenementendorp. Het is bovendien niet alleen open wanneer er op het WK wedstrijden worden gespeeld, maar ook op andere momenten zal er iets te beleven vallen. Dat wekt wrevel bij veel horecazaken. N-VA Ninove begrijpt de ergernis bij de plaatselijke horeca en steekt hen een hart onder de riem.

Andrew Vanderpoorten (N-VA): “We betreuren dat de aanbesteding voor dat initiatief van de stad nauwelijks bekend gemaakt werd bij de eigen horeca. Deze mensen werden zo voor een voldongen feit geplaatst waardoor hun eigen plannen volledig overschaduwd worden. Waarom heeft de nieuwe centrummanager daar geen aandacht aan besteed? Op zijn minst had de communicatie veel beter kunnen zijn. De meerderheid kan dan wel vertellen dat ze begaan zijn met de plaatselijke middenstand, maar dan zouden ze er beter ook naar handelen.” Op zich was het perfect mogelijk geweest om enkele plaatselijke cafés de handen in mekaar te laten slaan en die zomerbar door hen te laten organiseren. Alleen lijkt daar het schoentje te knellen. Ze beschouwen elkaar nog teveel als concurrenten. Om die reden wil N-VA Ninove de centrummanager ook inzetten als horeca-coach.

Peter Timmermans (N-VA): “In afwachting daarvan roepen we alle Ninovieters op om onze eigen horecazaken niet straal voorbij te lopen op weg naar dat groot scherm. Zij organiseren immers ook activiteiten, met mogelijk nog meer sfeer en gratis inkom. Bovendien doen ze dit niet alleen tijdens het WK, maar het hele jaar door. Zij maken van heel Ninove een ‘Tuin van Eden’ waar het elke dag genieten is van een lekkere hap en een verfrissend drankje. Zij verdienen daarvoor onze waardering en respect.” Dit is een oproep die door de plaatselijke horeca zeker zal worden gesmaakt. Aan keuze zullen de voetbalfans alvast niet tekort hebben.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *