Groen licht voor Middelbare Steinerschool in Aalst…

Spelende en schoolgaande jeugd Persregio DenderDe Middelbare Steinerschool in Aalst is na lang wachten nu ook officieel. Op 31 januari jongstleden heeft de inrichtende macht van het middelbaar steineronderwijs in Oost-Vlaanderen formeel groen licht gegeven om ook in de Ajuinenstad secundair onderwijs in te richten. Dat wil zeggen dat men op 1 september van dit jaar in de Affligemdreef de aftrap heeft voor een zevende klas (een eerste middelbaar in het reguliere onderwijs). Het project is een initiatief van een groep ouders en (ex-)leerkrachten. Dankzij de enthousiaste steun van een grote groep sympathisanten en de leerkrachten van de lagere Steinerschool, hebben zij in één jaar tijd een volledig onderwijsdossier uitgewerkt voor de stapsgewijze oprichting van een zevende tot twaalfde klas (ASO). Steinerscholen hebben eigen eindtermen, leerplannen en leerdoelstellingen, die erkend zijn door het ministerie van Onderwijs. De nieuwe middelbare Steinerschool Aalst voldoet dus aan alle onderwijsnormen van de overheid. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Federatie Steinerscholen, www.steinerscholen.be.

Op de infoavond van woensdag 15 februari geven de initiatiefnemers uitgebreid uitleg over het project. Zo komt u er te weten hoe het lesprogramma er zal uitzien, vanaf wanneer de inschrijvingen beginnen en hoe de procedure verloopt. Dit gaat door in de zaal van de Vrije Rudolf Steinerschool Michaëli, Affligemdreef 71, 9300 Aalst, vanaf 20.00 uur.

Mensen die graag meer informatie wensen kunnen contact opnemen via kiemgroep@middelbaresteinerschoolaalst.be, bel Tim De Backer (0474 30 71 79) of Tom De Pelsmaeker (0479 99 08 63). Volg het project ook op Facebook (Middelbare Steinerschool Aalst).

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Groen licht voor Middelbare Steinerschool in Aalst…

  1. Gefeliciteerd steinerschool in Aalst!

    Een kleine indruk van wat er in zo’n 7e klas gebeurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *