Giesbaargse jeugd zoekt speelbeesten…

Buitenspeeldag in Geraardsbergen Persregio DenderAanstaande woensdag 18 april is het weer zo ver, van 13.00 tot 17.00 uur is het in Geraardsbergen, net als in vele andere steden en gemeenten in de Denderstreek ‘Buitenspeeldag’. Op deze dag valt er niets te beleven op jouw favoriete televisie-zenders, deze gaan een hele namiddag op zwart. Geen excuus dus om binnen te blijven en dé kans om een hele namiddag buiten te ravotten en te spelen! Streetsurfen en een zonnig terrasje in het centrum van de stad. De Giesbaargse Jeugddienst voorziet samen met de sportdienst een uitgebreid én gratis aanbod. In het centrum van de stad is er heel wat te doen aan Den Bleek. Daar kan je een sessie streetsurfen volgen, maar kan je je ook uitleven met boccabal, boogschieten, hockey en een heus hindernissenparcours. Is je stempelkaart vol? Dan krijg je een koekje en drankje én ook een leuke verrassing.

Dit jaar voorzien we voor de eerste keer ook een zonnig terrasje voor de (groot)ouders. Van hun wordt immers verwacht dat ze een oogje in het zeil houden op hun oogappel(s). Met de pretcamionette naar de deelgemeentes. Ook buiten het centrum valt er heel wat te beleven. De pretcamionettes brengen een bezoekje aan alle speelpleintjes in de deelgemeentes, dus ook bij jou in de buurt. Zij brengen niet alleen een koekje en drankje mee, maar ook een leuke verrassing voor alle speelbeesten! Wil je weten wanneer de pretcamionette bij jou langskomt? Kijk dan zeker eens op de Facebook-pagina van Giesbaargse Jeugd of op de website.

“We doen ook een oproep om in de grote vakantie speelstraten in te richten”, zegt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont. “Speelstraten doen kinderen bewegen en verhoogt het sociaal contact tussen buren en kinderen uit de buurt. Een speelstraat is een goedkope manier om meer speelruimte te creëren voor je kind. Bovendien krijgen speelstraten  financiële ondersteuning wanneer ze een projectje waar kinderen centraal staan organiseren.

Inschrijven voor een speelstraat kan tot een maand voor aanvang van de vakantie bij de jeugddienst van Geraardsbergen. Buiten spelen is niet alleen gezond, maar ook zeer leuk. Trommel dus snel je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op en maak er alvast een spetterende middag van op de buitenspeeldag!!

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *