Geraardsbergse Open VLD pakt uit met sterke lijst…

Open Vld kandidaten verkiezingen 2018 Persregio DenderLijsttrekker Guido De Padt is een uiterst fiere burgemeester. Hij pakt uit met een lijst om u tegen te zeggen en kijkt met veel vertrouwen de verkiezingen tegemoet. Guido De Padt: “We zijn erin geslaagd om veel nieuwe en ook jonge gezichten op onze lijst  te krijgen. Bij de  verkiezingen van 2012  bedroeg de gemiddelde leeftijd van onze lijst 50 jaar en thans is dat 45 jaar. De gemiddelde leeftijd van de nieuwkomers bedraagt 41 jaar. De jongste kandidaat is 22 jaar oud.” In de eerste negen van de lijst staan de huidige mandatarissen in functie van de voorkeurstemmen die ze in 2012 behaalden. Schepen Martine Duwyn en OCMW-raadslid Freddy  Galle zijn de lijstduwers. Guido De Padt kan dus verder op heel wat mandatarissen  rekenen: “Zij kunnen hun ervaring en kennis van de Geraardsbergse samenleving verder ten dienste stellen van de bevolking.”

Met de kandidaten is afgesproken dat zij het partijprogramma en de prioritaire thema’s  zullen bepalen. Vertrekkende vanuit hun ervaring zullen de huidige mandatarissen dit proces ondersteunen. Guido De Padt: “We gaan in werkgroepen het beleid van onze stad fileren en kijken waar er meer en beter moet worden ingezet.” Dat burgemeester De Padt, die aan de basis ligt van de 15 dorpsraden en twee wijkraden, samen met zijn ploeg alleszins het participatiebeleid verder een prominente plaats willen geven in de volgende legislatuur, blijkt uit de vaststelling dat drie dorpsraad voorzitters (Nieuwenhove,  Onkerzele en Zandbergen) met de liberalen naar de verkiezingen trekken. “Het is mooi  dat burgers die gedurende meerdere jaren heel veel leven in hun dorp hebben geblazen, politiek engagement willen opnemen.”, aldus een heel tevreden burgemeester.

Guido De Padt  zal volop zijn schouders zetten onder de verkiezingscampagne en is van oordeel dat de huidige bestuursploeg goed werk heeft afgeleverd. “Ik heb het genoegen om een hechte en eendrachtige ploeg te mogen leiden en elke schepen te ondersteunen in de vele initiatieven die werden genomen. Ik verheel niet dat ik opnieuw met heel veel goesting burgemeester wil  worden, maar dat lukt enkel met de steun en waardering van de kiezers.”

Hierna volgt een lijst met de namen in volgorde: 1 De Padt Guido, 2 Panis Ann, 3 Vangeyte Kristin, 4 Fontaine Véronique, 5 Van Landuyt Rurik, 6 De Backer Sarah, 7 Dauw Lieve, 8 De Prez Stephan, 9 Mohammadi Reza, 10 Colman Jimmy, 11 Monseur Saskia, 12 Vanbellinghen Andy, 13 De Backer Manu, 14 Nechelput Larissa, 15 De Mulder Hugo, 16 Stevens Ann, 17 Libert Inès, 18 Daminet Nico, 19 De Pril Bram, 20 Premereur Stefaan, 21 Van Heddegem Gerda, 22 Van Impe Eline, 23 De Cubber Nancy, 24 Dugernier Philippe, 25 Van Keymeulen Jan, 26 De Padt Caroline, 27 Gilquin Siegerd, 28 De Vuyst Dominique, 29 Walckiers Rudi, 30 Galle Freddy, 31 Duwyn Martine.

Op de foto links bovenaan in beeld ontbreken wel Sarah de Backer, Guilquin Segerd en Freddy Galle, deze waren niet vrij op het moment dat deze foto werd genomen.

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *