Geraardsbergen staat garant voor slotrit BinckBank Tour…

BinckBank Tour in Geraardsbergen Persregio DenderOp zondag 19 augustus 2018 finisht de BinckBank Tour in Geraardsbergen. Terwijl de topwielrenners zich de komende weken inspannen in de Ronde van Frankrijk zijn ook de voorbereidingen voor een feestelijke wielerdag in Geraardsbergen al in volle gang. Gisteren werd in het stadhuis van de mattentaartenstad meer toelichting gegeven over de aankomst van de wielrenners en de festiviteiten die die dag bij de finish en langs het parcours zullen worden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werd er tijd vrijgemaakt voor een fotomoment, waarbij de finishlijn van de BinckBank Tour door burgemeester Guido De Padt,  en de schepen van Sport Véronique Fontaine werd getrokken, samen met BinckBank Tour-ambassadeur en ex-topwielrenner Eddy Planckaert.

De slotrit van de Binckbank Tour is 200 km lang en gaat over een glooiend parcours. De etappe start met een plaatselijke ronde van +/- 14 km rond de mooie meren van Eau d’Heure, waar Philippe Gilbert in 2016 Belgisch kampioen werd, alvorens definitief door te rijden richting Geraardsbergen. Met de beklimmingen van de Denderoordberg, de Vesten, de Muur, de Kapelmuur, de Bosberg en de Onkerzelestraat zal er gegarandeerd een topcoureur op het podium staan te blinken in Geraardsbergen. De Bosberg zal een cruciale rol spelen in de slotrit, want daar ligt ook de Gouden Kilometer. Hier zou de eindstrijd wel eens in een definitieve plooi kunnen gelegd kunnen worden.