Diederick Schelfhout haalt 2de plaats op World Cup Emmen…

Diederick Schelfhout wielrennen Persregio DenderDe G-wielrenner Diederick Schelfhout (klasse C3) uit Erembodegem behaalde zondag een tweede plaats op de World Cup Para-Cycling in het Nederlandse Emmen. Diederick ontsnapte op drie ronden van het einde met de Ier Clifford. De twee bouwden een kloof en sprintten voor winst. De 30-jarige renner van Quick-Step Floors werd tweede. In het peloton verrichtte Kris Bosmans knap afstoppingswerk. Bosmans won ook de sprint voor plaats drie. De twee renners kunnen nu met vertrouwen toewerken naar het WK in Pietermaritzburg (Zuid-Afrika) eind augustus. Voor Schelfhout is het zijn tweede medaillesucces in 2017. Eerder dit jaar won hij een bronzen medaille op de drie kilometer achtervolging op het wereldkampioenschap baanwielrennen.