Belgisch topwielrennen dankzij ‘HeHoZot van de koers’…

Burgemeesters Zottegem Herzele Sint-Lievens-Houtem Persregio DenderHerzele slaat samen met Sint-Lievens-Houtem en Zottegem de handen in elkaar voor zes jaar Belgisch topwielrennen, met als orgelpunt het BK elite in 2024! Gedurende zes jaar lang wil men samen de Belgische wielersport stimuleren, en daarmee ook alle deelnemende gemeenten en stad positief op de kaart zetten. Onder de naam ‘HeHoZot van de koers’ wil Herzele samen met Sint-Lievens-Houtem en Zottegem in 2024 samen het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg organiseren. Voorafgaandelijk wil men ook verschillende jeugd- en tijdritkampioenschappen organiseren in de drie gemeenten. Er werd een akkoord bereikt met de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond voor een traject van zes jaar, waarin alle disciplines van het wegrennen aan bod komen, met als orgelpunt de organisatie van het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor dames en heren elite in 2024.

Herzele werkt al langer samen op verschillende beleidsniveaus en vormt samen met Sint-Lievens-Houtem en Zottegem een eengemaakte politiezone. De politiezone heeft ervaring met het begeleiden van grote manifestaties in de drie gemeenten. Dat de gemeenten nu ook op sportief niveau de handen in elkaar slaan is dan ook maar een kleine stap. Voorstelling van HeHoZot van de koers Persregio Dender

Samen dienen de drie lokale besturen een stevig dossier in voor de organisatie van de Belgische kampioenschappen van jeugd tot en met elite, met als kers op de taart het BK op de weg voor elite in 2024. Daarnaast zouden ook het BK tijdrijden voor de jeugdcategorieën (2019), het BK op de weg voor nieuwelingen (2020), junioren (2021), U23 en elites zonder contract (2022) en het BK tijdrijden voor dames en heren elite (2023) in de drie gemeenten gehouden worden. Streekgenoot Peter Van Petegem werd aangezocht als koersdirecteur en hij heeft zijn engagement toegezegd.

Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *