Alcoholcontroles op zondagnamiddag ‘Zomerbob’ in Aalst…

Bob campagnes politie Denderstreek Persregio DenderDe lokale politie van Aalst hield op zondag 08 juli 2018 tussen 13.00 en 21.00 uur een verkeerscontrole, die specifiek gericht was naar het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van alcohol. Tijdens de actie is gewerkt met een controleteam op diverse locaties binnen Groot Aalst. Deze actie leverde een resultaat van 889 gecontroleerde bestuurders op, die onderworpen werden aan een samplingtest (snuffelaar). Hiervan werd bij 51 bestuurders alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een bijkomende ademtest af te leggen en werden de boorddocumenten van hun voertuig gecontroleerd (5,74%). Uiteindelijk bleken 11 bestuurders onder invloed van alcoholische dranken te rijden, de topper vandaag had 1,61 mg/UAL (of met andere woorden 3,72 promille).

Vijf bestuurders ontvangen een boete van 179 euro en drie uur rijverbod. Vijf bestuurders waren verplicht hun rijbewijs voor een periode van 6 uur in te leveren en zullen een boete tussen 420 en 1260 euro ontvangen. Vier bestuurders dienden hun rijbewijs onmiddellijk in te leveren voor 15 dagen. Deze personen zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter. Eén voertuig werd geklemd omdat dit niet ingeschreven bleek te zijn. Eén voertuig werd geklemd op vermoeden van niet verzekering. Eén voertuig werd geklemd omdat de bestuurder niet drager was van zijn rijbewijs.

Vier PV’s onmiddellijke inning zijn opgesteld tegen motorrijders wegens het voldoen aan de verplichtingen inzake beschermende kledij. Twee PV’s onmiddellijke inning zijn opgesteld wegens het niet naleven van de verplichtingen inzake kinderzitjes in voertuigen. Eén PV onmiddellijke inning is opgesteld voor het rijden op het fietspad met een voertuig dat hierop is verboden. Eén PV van waarschuwing is opgesteld wegens het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsdocument.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *