Aalsterse scholen kampen met asbestprobleem volgens sp.a…

Platen in asbest gevaar voor de gezondheidUit een steekproef bij 300 scholen door OVAM, blijkt er in 69 scholen asbest terug te vinden. 1 op 3 van deze scholen lijkt er bovendien niets te willen aan doen. “Dat is natuurlijk onaanvaardbaar”, zegt sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte. “We roepen het stadsbestuur op de gegevens voor de scholen op het grondgebied van Aalst op te vragen bij OVAM. Of er scholen uit Aalst onderzocht werden en of er asbest werd teruggevonden, weten we nu nog niet. OVAM wil de gegevens niet vrijgeven maar heeft bij de scholen zelf aangedrongen om actie te ondernemen. Helaas al te vaak zonder gevolg”, vervolgt Van de Putte.”

“Wanneer de scholen niets doen aan het asbestprobleem, dan brengt dit grote risico’s met zich mee. Asbest kan per ongeluk vrijkomen bij renovatie- of herstellingswerken, zoals recent nog in Antwerpen. Dit is een zaak van openbare veiligheid en dus heeft de Burgemeester het recht om de risico’s te kennen. We vragen hem dan ook om de resultaten op te vragen”, zegt Sam.

Sp.a Aalst wil dat de Burgemeester de gegevens van de steekproef voor Aalst te zien krijgt en ook navraag doet over de risico’s bij de scholen die niet binnen de steekproef vielen. Met deze gegevens kan de Burgemeester vervolgens de scholen tot actie aanzetten. “Asbest is een sluipend gif en heeft geen plaats in onze scholen. Wanneer schoolbesturen zelf niet ingrijpen, is het aan de Burgemeester om dat wel te doen”, besluit sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *